Senaste nytt

Teamet drar igång igen!

Iår gör Team Kjellin tillsammans med Emil Hansson en stor satsning.
Med Emil Hansson som förare ser det lovande ut för säsongen 2018.

Emil byter märke från Polaris och kommer iår att köra på en Lynx RS 600 för hemmaklubben NMS Boden och satsa allt på att nå SM-guldet i klassen Pro stock.
Emil kommer tävla både internationellt och nationellt.

- Formen känns på topp och jag ser framemot kommande säsong med ett starkt team och en bra setup bakom mig, säger Emil.

Ni kan följa våran resa här på hemsidan och även på Facebook "Hansson motorsports"


24/2

Igår Lördag så åkte jag och Emil och körde SM Hillcross i Piteå.

Jag Mattias fick i kvalen placeringarna 1, 1, 3 med dom resultaten var jag kvaletta till finalen.

Emil fick plaseringarna 1,2,3 åkte B-final slutade på en tredjeplats där, fick därmed inte köra final idag. Han hade helt klart farten för vinst men hade lite strul i b-finalen. Ett heat tjuvstartade han och fick starta sist i heatet, trots detta körde han upp sig till en tredjeplats.

I finalen i Pro-open så hade jag missbedömt fästet på startrakan totalt, jag satt för långt bak på maskinen som därmed stegrade maskinen alldeles för mycket, var sist in i första kurvan men körde upp mig till en fjärde plats vilket blev mitt slutresultatet.

Måste även tacka Peter Fornlund på PF racing som än en gång lyckats bygga en supermotor åt mig, som vanligt tunar vi variatorer själva. Tog två starter idag med besked, tack Peter.

Tack för dom fina bilderna Jan Nilsson

 

Stay tuned/Mattias Kjellin

 

5/1

Jag blev just klar med årets design på våra tävlingsmaskiner. Som vanligt är det HG design som fixar våra dekalkitt. så här ser dom ut.

2/1

Till denna säsong kommer vi vara två förare i teamet. I klassen Pro-Stock så har vi föraren och supertalangen Emil Hansson bakom styret, han kör med startnr 30. jag själv fortsätter i Pro-open.Vi båda kör självklart lynx även denna säsong. Syns på banorna i vinter.

Gokväll/ mattias Kjellin

30/4

Inom kort så följer sammanfattning från finalerna i Sverige-cupen, Clash of nations, Reisacrossen samt Svensk racings tävlingar i jäckvik.

Nedan för ni följa med på några träningsvarv på Öhmans bana i tvärån strax utanför Älvsbyn.

Medverkande på tävlingen var Emil Hansson, Emil Öhman, Kyle Pallin, mfl.. Förare Mattias Kjellin

 

 

22/3

Föregående helg så kördes den tredje och sista deltävlingen i Sverigecupen uppe i Kiruna. Banan var bra utslagsgivande och rolig att se på för publiken. Jag tycker att Kiruna MK har gjort ett bra arrangemang denna helg. Skotern fungerade helt kanon, känner att jag till hundra procent litar på Lynxen i alla lägen, begränsningen sitter bakom styret J.

Sven-Erik Revelj har gjort en suverän shimsning i mina Öhlins stötdämpare vilket gör lynxen väldigt harmonisk, stort tack till honom och Öhlins. PF Racing har fixat en stark motor som jag själv sen justerat in och kalibrerat variatorer på, stort tack till dom !!

Verkar fungera bra, tog alla starter och vann alla heat, även om det i sista finalen var väldigt tight på sista varvet, tappade ledningen med endast ett halvt varv kvar, men i sista kurvan kunde jag svara och ta tillbaka min ledning och vinna. Känns verkligen härligt med en seger efter många andra och tredje platser.

Det känns som några av bitarna börjar ramla på plats efter två-tre tunga säsonger, börja så sakta hitta flyt och aggressivitet i min körning igen, men känner att jag fortfarande håller tillbaka, träna mer och fortsätta att kämpa på är nog receptet, hoppas bara att jag kan behålla körkänslan nu….

Stay tuned…

Hejs:Mattias Kjellin

14/3

Helgen som gick så befann jag mig i Bygdsiljum utanför Umeå och körde den andra deltävlingen i sverigecupen. Hade jobbat väldigt mycket föregående vecka och fått alldeles för lite sömn, men hade iaf hunnit med två körpass men ingen ren fysträning denna vecka.

Starterna gick bra var tvåa trea ut i båda finalerna, körde snabbt upp mig och ryckte ifrån upp i stor ledning, men tappade väldigt mycket ork mot slutet av heaten och tappade fart. Blev tvåa i första finalen och trea i andra finalen. Jag slutade på en andra plats. farten hade jag men kroknade på slutet, vet faktiskt inte varför, fysen skall jag ha men kroknade nåt fruktansvärt, grym kramp i underarmar och ben. Ska försöka hitta tid att träna mer gym kommande veckor och då sikta på tunga benpass, men även träna mycke skoter så klart. Om dygnet ändå hade fler timmar...

Hejs: Mattias Kjellin

3/3

Dagens SM finaler i backe började bra, 2a i första kvalet och vann andra kvalet, det tredje och sista fick jag en dålig start och slutade 6a. Gick direkt till final.

I finalen kände jag mig säker på att ta starten så jag valde ett tight innerspår vilket skulle visa sig vara heelt fel. Fick superdåligt fäste i starten och de bara tokspann och inte nog me det så var det en startkrach i första kurvan där jag blev fast i säkert 10sekunder. Endast två förare kom iväg och fyra blev fast varav jag var en. 1an och 2an var säkert 300meter före när vi kom lös, slutade sexa. Gissa om jag var förbannad, måste nog hyra in en exorcist för att lösa förbannelserna som utttalades i min hjälm denna final :)

Hade målsättning att ta hem detta guld, minst sagt surt att förlora det på de här sättet. Nåja inget att göra åt nu. Stort Grattis till Infjärdens Anton Dahlqvist som tog hem SMtecknet, han vann samtliga kval och så även finalen. Grattis Anton

 

Over for now..

Hejs: Mattias Kjellin

1/3

Föregående två helger har tre tävlingar avklarats. Första var Lördag och back SM i ammarnäs körde klassen Pro-open där. Första kvalheatet vann jag för att sedan komma trea och tvåa. I finalen fick jag en bra start men efter lite trångt i första kurvan var jag endast femma ut, lyckades ta två placeringar innan mål och slutade alltså trea.

Söndagen var det cross i Storuman, hade anmält mig i både Pro-stock och Pro-open, körde första kvalrundan i båda klasser, i pro-stock fick jag en dålig start men avancerade upp till en andraplats för att kort därefter gå omkull när jag dubblade in i en kurva, tappade många placeringar men slutade som femma. I Pro-open fick jag en bättre start och var trea ut, körde upp mig till ledning, men på sista varvet tappade jag en placering och slutade tvåa. Banan var verkligen fysisk och krävande och därför valde jag att avstå att fortsätta att köra båda klasserna. Kort därefter kom Tobias Eklund från Svemo och sa att man ej får dubblera i cupen (köra två klasser) det var något jag inte visste, men fick nu veta det men först efter att jag redan kört en runda. Nåja hade ändå inte fortsatt dubblera denna dag.

Nästa runda valde jag att hålla igen något för att spara mig till finalen, slutade 9a 10a gissar jag. I finalen valde jag ett tight innerspår, fick bra start men fastnade i första kurvan och gissar att jag var 10a 11a ut ur första kurvan, fick snabbt upp ett bra tempo på den nu riktigt tuffa och gropiga banan. Var uppe på en andraplats och tog säkert tio meter på ledaren per varv, men när tre varv återstod började jag tappa ork och tappade därmed farten, fick nöja mig med en fjärdeplats denna dag. Farten fanns där men orkade helt enkelt inte hålla detta tempo hela vägen.

Helgen därefter var det cross i Lillhärdahl, körde Pro-open där, kvalen såg ut som följer, 2a 3a 3a, i andra kvalet hade jag sluta tvåa men en medtävlande hoppade om under gulflagg. Ville inte bråka om detta då jag är helt säker på att han inte uppfattade gulflaggsituationen.

Banan var riktigt kul och utslagsgivande. Finalen... Tog starten men efter ett uselt spårval innan woopisrakan så tappade jag ledingen till en starkt körande Joel weserlund, höll andra platsen i fem varv då Emil Hansson gick snyggt om, slutade tre denna dag. Joel körde riktigt bra, men en förare som imponerar stort på mig är verkligen Bodens Emil Hansson, kör smart aggresivt med fina spårval, en verkligt värdig andrapristagare.

Imorgon Lördag kör jag backSM finalerna i Piteå klass Pro-open.

Ett stort tack till Roger Widgren för bilderna. Fler bilder finns i Galleriet under Pro-open Lillhärdahl.

Over and out and stay tuned.

Hejs. Mattias Kjellin

26/1 2012

Heej.

Nu är även Openlynxen klar och. Och jösses vad power de är i den nya motorn, vår nya sammarbetspartner på motor och trimmsidan är PF Racing www.pfracing.se  med Peter Fornlund i spetsen, en sak kan jag lova ! den mannen vet hur man hittar vrid och hästkrafer, skoter känns extremt rapp och stark, med ett gassvar som får en fyrtakts 450 crosshoj att vara avis. Jag tunade variatorerna klar igår så nu ska det bara bli timmar på motorn så finjusterar vi det sista inom kort.

Ikväll blir första riktiga träningen på Open, körde något på hemmabanan igår men nu blir det för fullt.

Ha en bra dag alla.

Hejs/ Mattias Kjellin

2/1 2012

Tjenare och god forsättning !

Våra nya lynxar är snart iordninggjorda och klara för bana, även en ny fräch design från HG Design  är klar. Träna har jag gjort med en av fjolårsmaskinerna och det funkar bara bra, men visst e man sugen på att testaupp dom nya finska raketerna, på tal om raketer så har nyåret firats av på en härligt sätt, blev en sväng me en svensk raket... en Sno-tric SC4 :) tur att utvecklingen går framåt men kul var de iaf. Nu ska 2012orna va klara i veckan, lägger ut bilder på dom senare, tänkte humpa på hjälmkameran så ni får åka med några varv på vår träningsbana, frågan är bara vilken maskin jag ska ta, svenskt eller finskt stål.... ;) hade bra till dess.

Hejs/Mattias Kjellin

 

 

22/11

Idag ringde det i telefonen och ett för mig efterlängtat besked lämnades till mig från min Lynxåterförsäljare Nillsons Motor i Boden, duu har lite prylar å hämta hos mig sa palme"r som chefen där heter, två Lynx 600rs 2012 och ett openmod motorpaket närmare bestämt, de killade till lite i magen sådär som på julafton ni vet :) Tack Lynx rouvaniemi som så tidigt hade våra maskiner färdiga, och tack palme"r som kom ihåg alla extraprylar som beställts.

Ikväll så blev det ett konditionsstyrkepass, nu extra taggad av att maskinerna kommit så körde jag på rätt hårt. Blev ett bra pass och kommer nog somna ovaggad ikväll :)

Resten av veckan går i arbetets och träningens tecken, imorgon packa repbilen och planera inför maskinförarutbildningar och sen på torsdag blir de en sväng upp till svappavaara för att serva och gåigenom våra två 30tons grävare så dom är fit for fight. På kvällen så blir de ett styrkepass med Daniel på ett gym däruppe, Hoppas jag hinner hem på fredag för att hämta Nylynxarna.

Hejs/ Mattias Kjellin

5/11

Veckan som gått har vart en bra träningsvecka, söndag blev det löpning, milen avklarades i lugnt tempo 152 snittpuls tid 53,25min, sen varvade jag träningen med löpning och ren styrketräning varannan dag sprang jag en mil och varannan styrke, tiden på milen i torsdags blev 49,45min.

Har servat bägge lynxarna så dom e träningsfärdiga om nu snön någon gång skulle kunna infinna sig.

Kommande säsong kommer jag att fortsätta på lynx, ett självklart val för mig då jag trivs kanon på deras maskiner. Precis som föregående säsong så kommer det att sitta Öhlinsfjädring chimsad av revelj på båda maskinerna. Dom nya lynxarna skulle visst komma tidigare i år än föregående år, men jag behåller båda fjolårsmaskinerna så länge för att vara säker på att ha färdiga maskiner att börja träna på. Men när dom nya anläder så är dom gammla så klart till salu.

Nu blir de lite helgmys så här på lördagskvällen, imorgon blir det nog ett Motocrosspass på hemmabanan.

Ha en trevlig kväll.

Hejs: Mattias Kjellin

29/10

Då börjar skotercross sässongen 2011/12 närma sig, så nu blir de mer fart på hemsidan.  I sommar har jag jobbat extremt mycket, under högsommaren har jag tyvärr inte hunnit träna så mycket som jag önskar, har mest bara blivit löpning en del motocross samt lite gym, under våra arbetstoppar har det ibland bara blivit ett pass på en hel vecka och ibland tom inte alls, sen slutet på juli har jag däremot kunnat börja öka på träningen något. Sen augusti så började jag köra vår största maskin i Kaunisvaara och då har jag löptränat varje kväll efter jobbet. Nu försöker jag träna dagligen, ibland kondition med intervall samt långa rena konditionspass cykel och löpning, kommer nu öka på med mer gymträning.

 Jag sålde i sommar min 09 Yamma 450 och köpte en ny yamma, den funkar verkligen kanon och upplevs mycket smidig och framförallt lättsvängd, även motorn är kraftigt uppdaterad med bla insprutning.

Nu i oktober så trailade vi hem en av våra maskiner för att fixa till och uppdatera vår träningsbana hemma i bredåker, Daniel Oja spakade vår Doosan 255a. Vi förlängde lite hopp och höjde alla woopisar, breddade hela banan samt gjorde om lite kurvor, vi grävde även ner mer kabel på banan för att kunna montera mer belysning, vi satte upp tre kraftiga lampor till som vi fått från skidannläggningen utanför Piteå (vallsberget), så nu är båda långsidorna på bana upplysta, blev verkligen kanon, nu kan vi åka motocross även kvällstid, de gick inte tidigare förän snön hade lagt sig.

Bilder från när vi fixade banan finns i galleriet

Trevlig kväll :)

Hejs Mattias Kjellin

 

7/4

Gokväll.

Nedan en intervju från TV 4 efter en fin säsong 2007.

 

7/4

Jag fick frågan i min gästbok varför jag stod på startlistan men inte körde stadioncrossen i Karlsborg/Kalix. Det är en tävling som jag bara älskar, myckte publik supertuff bana som kräver mycket av förarna och stämmningen där går inte att förklara, helt enkelt ett kanonarrangemang. Jag har kört den tävlingen sen 2005 , och det var faktiskt när jag som publik såg den tävlingen jag bestämmde mig för att försöka lära mig köra skotercross, kommer ihåg att jag sa till mina vänner att på den där startlinjen skall jag stå en vacker dag, och efter en heel massa träning så blev det verklighet 2005, så den tävlingen betyder mycket för mig. Nåja tillbaka till nutid.

 Jag fick i Januari en inbjudan av arrangöran men Svemo har bestämt att man måste ha elitlicens för att åka den tävlingen, och det har jag inte iår eftersom jag inte åkt SM och därför inte skulle få åka tävlingen trots att jag kört den 6år, arrangören ville bestämt att jag skulle stå på mig och dom erbjöd sig att kontakta ansvarig på Svemo, men jag orkade inta tjaffsa, så jag tänkte att jag får väl vänta till nästa år för då skall jag köra SM igen. När jag väl var på tävlingen för att titta på detta superarrangemang så fick jag veta att jag visst skulle ha fått köra, men det hade dom inte (Svemo) medelat mig......jag tänker inte ens kommentera det inträffade, men kul det kändes det inte de kan jag lova.Nåja ingen ide att gräva ner sig för de, nästa år då står jag åter på startlinjen på tävlingen som är anledningen till att jag började med denna fantastiska sport, Thats a promise :)

 

6/4

Hög tid för en uppdatering nu.

Har kört tre tävlingar sen sista uppdateringen. En Stadioncrosstävling som gick av stapeln i Lycksele 11/3, jag körde två klasser där. Semi-Pro open Semi-pro-Stock, banan var kort intensiv och underhållande men tyvärr mycket smal så starten blev mycket viktig i dom korta heaten.

Kvalen såg ut som följer 4a (efter en tjuvstart)1a 1a 1a 1a 3a och därmed direkt vidare till final i båda klasser. I Stock fick jag en usel start efter ett dåligt val av startspår (mycket is) slutade 4a. I open fick jag ännu en dålig start, gissar på 5a ut, var uppe på en tredjeplats men bröt efter tre varv pga av att jag helt enkelt var så j-vla förbannad så jag inte kunde fokusera, dåligt av mig det erkänner jag och det händer inte igen, men efter en förhoppning att vinna båda klasser så blev det istället som de blev gjorde mig helt uppgiven. Lika bra att säga som de var och inte hitta på nån bortförklaring som maskinproblem eller annat.

19/3 körde jag SM i Bruksvallarna, även där dubblerade jag Pro-Stock och Pro-Open, Sm deltävlingen körde jag endast för träningens skull då jag inte åkt SM serien i år. Beslutade mig för att köra starten fullt för att kunna justera in maskinerna perfekt men sen att släppa alla efter startrakan för att sedan jaga bakifrån, det skulle ge bäst fysträning. Och visst blev det bra fysträning på den grymt gropiga banan, mina heat låg direkt efter varandra, efter målgång i Stock var det bara att hoppa upp på openmaskinen och direkt ut till start igen, tog ett antal placeringar i var heat och körningen stämde rätt bra även om jag bara åkte på uppskattningsvis 80%. Kände mig mycket sliten efter sista heatet för dagen. dagen efter körde jag Sverigecupen på samma bana.

20/3

Idag var det dags för andra deltävlingen i Sverigecupen, en cup som jag innan dagens deltävling låg på en andra plats. Jag körde i klassen Open men jag valde att åka med min standardmaskin då jag tyckte att den drog ngt bättre i starterna. Tävlingen avgjordes genom två finalheat.

Heat 1. Fick en inte alltför bra start, sexa ut ur första kurvan och nu öste jag på för fullt för att inte fastna i framförvarandes tempo som jag har en tendens att göra ibland, tog placering på placering och ute på det tredje varvet var jag i ledning, en ledning som drygades ut innan målgång. Så jag vann heatet men kände mig grymt trött när jag kom i mål. Jag förstod varför, jag hade helt enkelt inte återhämtat mig sen gårdagens totala energitömning. Med facit i hand så skulle jag nog ha hållit igen mer under gårdagens tävling, men men nu var de som de var, bara göra det bästa av situationen.

Heat 2.

Innan start så bestämde jag mig för att nu J-vlar ska jag vara först ut ur kurvan. Och visst så blev det också, fick till en superkanonstart och släppte inte gasen förän jag var först in i första kurvan, fick snabbt upp mitt maxtempo och körningen stämde helt gudomligt bra för mig, fick ett sånt där flyt i hela körningen. Jag bestämde mig för att inte hålla igen alls utan öste på till 100%, hade en ledning på 150meter efter 3 varv och satte snabbaste tid med nästan 6sec per varv www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1806923 , men herregud vad jag tog tvärslut alltså körde rakt in i väggen, orkade inte alls hålla tempo, var väl knappt styrfart mot slutet, tappade hela ledningen till en hårt körande Robin Persson, jag slutade alltså på en andra plats. Resultatet var jag naturligtvis inte nöjd med eftersom jag hade farten för vinst, men flytet jag hittade i andra finalen är jag desto mer nöjd med. Hoppas bara jag får behålla den känslan nu och inte börjar tappa den. Stort grattis till Robin som kör riktigt bra.

Over for now. Hejs/ Mattias Kjellin

 

3/3

Ännu en gammal film, närmare bestämt från 2006. SM Kiruna inbjudan Pro 800. Vi hade till det året byggt en riktigt startsnabb maskin, startsnabb och full av effekt men inte det minsta lättkörd :).

Emil Öhman var inte gammal men visade redan då sina konkurenter vad som komma skulle, själv var jag inne på min andra säsong och hade  (och har) fortfarande mycket att lära, men framförallt mycket fysträning kvar för att orka med i SM tempo. Robert Granberg och David Westin  körda bra på sina 440:tis.

Over for now.

Hejs/Mattias Kjellin

 

 

2/3

Tjao.

Här följer en liten uppdatering från förra tävlings veckan/helgen.

På Onsdags morgon åkte vi söderut för att på Onsdagskvällen köra en kvällstävling i Sveg. Vi han tyvärr inte längre än just söder om härnösand när olyckan var framme. Vi låg bakome en tradare som plötsligt girade kraftigt åt höger, jag svängda svagt ut åt vänster när jag bittert blev varse om varför den framförvarande gorde denna undanmanöver, där kom ett stort j-vla lasbilshjul studsande i full fart, vi hade ingenstans att tavägen för vi hade ett vajerräcke till vänster och en tradare till höger, så det blev en kraftig kollision, fick lasbilshjulet mitt i fronten. Och så var det färdigkört med vår nya buss för ett tag framöver, lyckligtvis så blev skadorna inte större än att det endast rörde sig om att byta en massa delar, hade ju kunnat ta betydligt värre så bussen hade blivit ramsned men så var lyckligtvis inte fallet. Får nog igen den kommande vecka.

Vi fick tillslut tag på två hyrbilar med släpvagnar och så fortsatte vi ner till Mora för lite träning inför tävlingarna på Lördagen strax utanför Falun. Pistmaskinen som Team Masessnowcross äger vägrade starta så träningen blev inte lång på den helt ihopfrusna banan.

Fredagen servade vi våra maskiner, för att sedan på lördag morgon åka vidare mot dagens tävlingar.

Kvalen gick sådär får jag väl säga, fick inte till starterna som jag ville. Låg i mitten och sämre ut ur första kurvan på den roliga och underhållande banan.

Kvalresultaten blev 5:a 4:a 3:a. Körde C-final, även där fick jag dålig start men hade fått upp lite mer fart i kroppen och körde upp mig och vann heatet ohotat. Efter det blev det minsann ingen vila utan direkt ut i B-Final. Dålig start igen bara 8a ut, körd upp mig bra genom fältet var uppe på en tredjeplats när jag plötsligt tog helt slut, försökte verkligen men jag orkade helt enkelt inte fullfölja i mitt tempo, slutad på en fjärdeplats.

Jag var väl innan tävlingen orolig för orken då jag inte kunnat träna skoter på mer än två veckor pga av kylan uppe i norr, planerna var ju att köra tävlingen i sveg onsdag och en riktig träning i mora på torsdagen, men nu grinade oturen oss rakt upp i ansiktet och gjorde det omöjligt. Nu en MASSA skoterträning hemma kommande dagar.

Hejs/ Mattias Kjellin 

23/2

Nu är vi less......

Herregud, fortfarande -35grader kallt, har inte fått en skoterträning på två veckor snart, nu sticker vi söderut. Om vi hinner så skall vi köra en kvällstävling i sveg redan ikväll, sen blir de träning i Mora på imorgon torsdag, fredan blir service och uppladdningsdag. Lördag så blir det Race igen, då i Svartnäs. Ha de bäst

Hejs/Mattias Kjellin

19/2

Tyvärr så blev det ingen tävling för mig i helgen, känner mig inte helt frisk, inte jättedålig heller men inte 100, därför valde vi att avstå tävling i helgen. Jag kan inte klaga då jag inte varit sjuk på säkert 10-12månader. Lägger en länk till lite film från oss, den gjordes 2007 efter att jag varit i USA och tävlat en del. Stora delar kommer från Race of Nations i Gällivare. Det  finns många kända namn som skymtar förbi,  Fredrik granberg, Robert Granberg, Marcus Evensson, Johan Ericsson, Janne Tapio, Robbie Malinoski, Brett Turcotte, Peter Ericsson, mfl mfl. Den innehåller även kort klipp från en TV 4 intervju från 2006.

 

15/2

Bilder från helgens tävlingar i Lima Sälen finns i galleriet under fliken skotercross

15/2

Vi kommer att börja lägga ut lite film som vi har från föregående säsonger. Filmen nedan har Maria Jakopsson klipp ihop åt oss, vi använde den i vår marknadsföring 2006. Den är från säsongen 2005, det var mitt andra år i Skotercrossen och mitt första i Motocrossen, motocross åkte jag då i rent träningssyfte för skotersäsongen.  En kul film att se, och att se att jag utvecklats både som förare, och vårt sätt att marknadsföra oss har förbättrats avsevärt :) 

14/2

Då var man på hemmaplan igen då efter en trevlig tävlingshelg nere i Lima/Sälen. Banan var riktigt bra utslagsgivande och väldigt fysisk.

Semipro-open avgjordes genom två finalheat.

I första heatet valde jag startspår som fjärde man, jag valde att stå långt ut, planen var att skära rakt in i första kurvan för att ha bra fart ut på första rakan efter startkurvan. Starten var rätt lång och jag vet att vi har en startsnabb openmaskin Jag fick en kanonstart och det gick som planerat, skar rakt över hela startfältet från ett ytterspår, drygade ut ledningen med 10sec och vann ohotat. Openmaskinen fungerade perfekt även om jag kände att den var lite fett bestyckad, men varför chansa när den ändå gick så bra.

Finalen så valde jag ju först eftersom jag vann föregående heat, körde på samma taktik, återigen först ut men tappade fästet helt efter ca 10meter och kom efter, var 6-8 ut ur första kurvan, körde på max direkt och efter 5 varv var jag tvåa, och hade kontakt med ledaren. Nu började motorn svara dåligt på gas vid vissa tillfällen och jag förstod att den fyllt luftburken med snö på min väg upp genom fältet. Jag tog in mycket på ledaren i ett mycket gropigt parti där jag dubblade alla gropar, samt att överhoppa målhoppet, men på den andra halvan var det någonstans jag hade dåligt spårval, och det tog till sista varvet innan jag hittade var det var. Jag planerad körningen så att jag höll igen något på den halvan för att spara krafter till ett sista ryck för att ta honom i dubblarna samt att bara stumma målhoppet, efter dubblarna så var vi i princip jämnsides å jag klippte på fullt mot målplatån men motorn svarade bara med en protest som lät ungefär brraaahhhbrr.... typ :) orden i hjälmen då kan nog liknas med någonsorts latin som uttalats i ca 140decibel. Följdaktligen så slutade jag på en andra plats. Fick rätt vassa varvtider (www.mylaps.com)  och kände att flytet fanns där, så det kändes bra, men nog ska jag erkänna att jag var lite sliten efter finalen för banan var riktigt tuff, precis som det ska vara. Nu blir det en massa service samt att göra stockmaskinen färdig med årets layout och färger. Det är j--ligt kall här nu -36 så det blir nog bara gymträning i veckan. Kommande helg styr vi Craftern mot Söderhamn för tävlingar där, kör nog både stock och open där.

Trevlig kväll.

Hejs/Mattias Kjellin

10/2

Jahapp då var kylan tillbaka då, läser -30 på mätaren.

Jag har sedan i onsdags varit klar för fortsatt träning efter ögonoperationen, det var enligt Memira väldigt viktigt att man inte fick in svett i ögonen, därför blev jag satt med träningsförbud i en vecka. Nu är synen perfekt och det märks speciellt vid mörkerkörning, jag har varit myckte förväntansfull att få dra ut på banan för ett första snocrosspass sen operationen, men det har varit alldeles för kallt, inte över 25 brrr, nåja det har fått bli gymträning istället å det är ju inte fel de heller.

Imorgon fredag åker vi ner till Lima för en tävlingshelg därnere, jag har haft en hel del tid igaraget nu när ja inte har kunnat träna så mycket som jag brukar. Har fått på ett av våra egentillverkade bromskitt på Openmaskinen, och herregud vilken skillnad de blir, kräver väldigt lite bromskraft från handen pluss att dom fadear i princip alldrig. Sitter även en ny matta under racern.

Om vi har uppkoppling i Lima så kommer vi att uppdatera därifrån. Så välkommen in å kika i helgen.

Over for now.

Hejs/Mattias Kjellin

Bild: Lite hopp o lek med gipsad handled 2007...smart ? Nää inte de minsta

 

2/2

Ja då var ögonoperationen utförd, verkligen skönt att ha fått det gjort. Det enda jag funderar på nu är varför jag inte gjort detta tidigar. Det är helt smärtfritt och går verkligen jättefort, redan minuten efter ingreppet så var det väsentlig skillnad på min syn. Och idag, wow vilken skillnad alltså, jag gjorde idag en synundersökning igen, när jag använde ett öga itaget så var synen (enligt optikern) 150% och med båda 200%, han tyckte själv att det gått tom över förväntan. Så nu behöver jag inte sitta med förstoringsglas när jag tex som nu uppdaterar sidan :) Brytningsfelet jag haft var medfött men är nu helt bort. Memira heter företaget som utfört ingreppet, och dom kan jag verkligen varmt rekomendera, trevligt och proffesionellt bemötande, dom inger verkligen förtroende och kan verkligen sin sak, så tummen upp för Memira.

Är bara tvungen att kasta in en bild på en väl använd Ski-Doo Elan, dom lyckliga ägarna är två tokiga grabbar i 8-10 års åldern ( Ludde å Linus) från min hemby, den skotern har levt ett hårt liv, ser lite ut som min kropp sydd å väl använd :).

Trevlig kväll alla, nu ut i microskopiska garaget för ombyggnad av Open Lynxen.

Hejs/ en seende Mattias Kjellin

31/1

Sista två veckorna har gått i träning och arbetets tecken, vi har haft milt och skönt väder i många dagar nu och snocross passen har blivit många. Har kört mycket på Allmec Raceway men även på min hemmabana samt på Luleå MS Motocrossbana, jag kan lova att deras bana är ohyggligt gropig och fin ;), herregud vilka benpass de blev där men ojj så bra och roligt.

Imorgon kommer jag att operera mina ögon, jag har alltid haft ett rätt kraftigt brytningsfel, och brytningsfel gör sig ju mest påmint när det är något som stör sikten tex snörök och sämre ljus, man får svårt att bedömma avstånd, de är ju inte den bästa kombinationen när man inte gör mycket annat än bedömmer avstånd när man kör Moto och skotercross. Så det skall bli spännade att se vad det har för effect på min körning. Hoppas på att kunna köra mitt första pass på Fredag Lördag. Kommer även att min openmaskin ombyggd och klar tills dess.

Höres inom kort igen.

Stay Tuned. Hejs/Mattias Kjellin 

 

15/1

Gokväll.

Ja då var kylan här igen då, minus 35 oj va less man är detta nu. Ja de fick bli ett pass på gymmet idag igen pga av kylan, utfall me stång och ett fint axel å bröstpass. Fick ett antal bilder från Artic-cat cup på mailen idag från Bultens foto www.bultensfoto.se 

Trevlig helg alla. Hejs/Mattias Kjellin

Bild: i ledning ac cup 2011

12/1

Nyss hemkommen från gymmet, idag blev det 40min löpning och ett styrkepass på 50min på det. Idag har det blivit lite varmare än dom minus 24 vi hade igår, läser -14 på mätaren, kanske ett pass på banan ikväll. Nu ut i mitt microskopiska garage för lite service av open lynxen. Ha en trevlig kväll.

Hejs. /Mattias Kjellin

8/1 2011

Tjenare :)

Här följer en uppdatering från TeamKjellinbussen nere i östersund

Nu är den så hett efterlängtade tävlingssäsongen äntligen här, och i och med de så blir det mer fart på hemsidan med uppdateringar från resor träningar och tävlingar.

Årets tävlingslynx fungerar verkligen kanon, och en uppsättning nya Öhlinsstötdämpare hade jag redan hemma innan maskinen levererades. Det är verkligen skönt att ha en perfekt fungerande fjädring redan från start av sässongen.

Den nya bussen har jag nu äntligen byggt klar, och man blir verkligen förvånad över vilken tid det tar, nu är jag ju lite av en perfektionist så då tar de ju så klart lite extra tid, men varför slarvbygga. Summa byggtid 360 till 400 timmar, resultatet kommer ni att få se i bildgalleriet inom kort.

Årets första tävling blev för mig Artic-Cat cup, och en kort sammanfattning från den tävlingen låter så här.....

Kvalheat 1.

Jag fick ett väldigt dåligt startspår låångt ut från innerkurvan, när vi nu alla var inlinade inför start upptäckte jag att shit va nervös jag är, men det är klart de är ju första heatet för sässongen. När det är 15sec till start och alla tjugo håller sina tävlingsmaskiner på 5000varv då har nervositeten förvandlats till 100% fokusering istället. starten gick och jag fick en medelmåttig start gissar att jag var på en 14-15 plats ut ur första kurvan, jag jagade på allt jag bara kunde, tog placering på placering gissar att jag var uppe på 7-8onde plats när jag lite väl hårt försökta blocka förbi en Polarisförare, jag åkte hårt in ihans sida och jag krokade fast i hans maskin och gick hårt omkull. Jag välta snabbt upp min maskin men kunde konstatera att styret var skrot, så de var bara att bryta det heatet.

Kvalheat 2.

Jag visste nu att jag måste komma topp 3 kommande heat för att ha en chans på finalen imorgon. Efter att jag repat min lynx efter krashen så klickade jag på öhlinarna i framvagnen (gjorde dom hårdare) för banan var nu riktigt riktigt gropig och fin.

Jag fick nu ett kanonfint startspår eftersom jag fick välja först, jag stod nu på absoluta innerspåret. Jag värmde motorn något mer än föregående heat....15sec och full fokus....starten gick och jag fick en kanonstart......först in i kurvan och först ut ur kurvan, dubblade första woopispartiet perfekt och fick ett såntdär kanonflyt genom hela banan full attack är vad som gäller, ingen hängde på i tempot förutom en Polarisförare som jag hade i hasorna, när vi gick ut på varv två började mattan att rappa till då och då, jag fick väldigt svårt att behålla 100% fokus på körningen när de började bli problem med maskinen, Polarisen gick om på en innerkurva, jag gav inte upp utan tog tillbaka ledningen igen, sen hände det som inte får hända i en landning small det till i boggien och en svingarm gick rakt av samt ett drivhjul var rökt, jag försökte att köra ändå men det var omöjligt så det vara bara att svänga av banan och bärga till depån.

Det som var bra med helgen var att jag fick ett kvitto på att jag fortfarande kan åka riktigt fort och att Öhlins har byggt en riktigt superfin fjädring åt mig så tack för det Sven-erik revelj på Öhlins. Det jag måste jobba med är min körställning som tenderar att vara för mycket framflyttad i vissa lägen, samt min fokusering som kan vika ibland.

Nåja nog om detta, nu ska jag iväg och basta med mina Finska vänner sen ut på stan och käka, och eftersom jag varken ska tävla eller träna imorgon så ska jag nog smutta på någon carlsberg, de var inte igår kan jag lova :)

Stay tuned more to come.....

Hejs

30/5

Galleriet uppdaterat med ca 200 bilder, kika gärna in.

Over for now. Mattias Kjellin

30/5

Hej hej.

Försässongs träningen är i full gång, kommer snart att börja åka Motocross, har låtit mina leder vila lite efter den hårda skotercross sässongen. Har fått en skiva med bilder från årets avslutning i skotercross, tävlingen kördes i Storklinten starx utanför Boden. Det var första gången som Ski-Camp med Per Johansson i spetsen anordnade back och skotercross tävlingar. Men jäklar vilket arrangemang dom ahde fixat, en bana av sällan skådat slag, med riktigt stora utförshopp, trixiga rytmsektioner och fina doserade kurvor, ja allt som vi förare och publik vill ha. Jag hoppas verkligen att dom gör en repris kommande sässong. På fredagskväll kördes det en Hillcross tävling och sen på lördagen så var det superstadion cross som var på tapeten. På fredage var jag anmäld i inte mindre än tre klasser, Pro-stock, Pro-open och racer. I pro-stock blev det inte mycket köra, för en sttdämpare i framvagnen ordagrant exploderade efter en mycket hård landning efter ett hopp på närmare 40 meter så sen var det färdig åkt i den klassen. I racer slutade jag på en fjärdeplats efter en usel start, men i Pro-open vann jag, kom ut som trea i starten men redan efter första kurvan var jag i ledning, en ledning som jag sen drygade ut med säkert 70-80 meter innan målgång.

PÅ lördagen så körde jag i klassen Pro-Open, hade tänkt köra även pro-stock med vår standard Lynx, men reservdämparna till den var på service så det var vi tvungna att utesluta.

Vi fick köra en träning på banan på morgonen, träningen gick riktigt bra och efter att johan och daniel justerat fjädringen lite så funkade maskinen helt fantastiskt bra, har nog alldrig känts så bra. 

Det var ett riktigt stort hopp utför slalombacken, med graderingar på 10m 20m 30m 40meter. När jag åkte ut på sista träningsrundan kom det stränga order från Johan och Daniel, nu är det sista tävlingen för året, nu ska du passera 40meters markeringen och hoppa längst !! Är de förstått ? Jaja ok svarade jag och åkte ut, gick långt upp i vallen innan hoppet och höll fullt nerför heela backen, 600an ylade mot upphoppet och jag hade inte ett släpp innan jag var i luften, försökte komprimera fjädringen i upphoppet för att få mer höjd, och jodå passerade 40meter med råge säkert närmare 50meter sa dom. Tack tack sa mekarna med ett flin, varsågod sa jag :)  

 Det gick bra i kvalen med två heat segrar en andra och en tredje plats. Jag tog starten i finalen och höll ledningen i tre varv, men efter uselt (men i alla fall på banan) spårval i Woops sektionen där jag bara fick en massa lufttid och tappade fart så slutade jag på en tredje plats i finalen. Nöjd ? nja ska jag väl inte påstå, speciellt inte under rådande omständigheter när det gällde omkörningarna i finalen, det är inte något jag tänker gå in på här, men när säkert 300 personer står och skriker åt tävlingsledaren vad dom bakomvarande pysslade med innan dom passerade mig så tycker jag faktiskt att det borde ha blivit åtminstonde en varning, eller nej de tycker jag inte alls, utan diskning hade varit det enda rätta. Nåja det var en riktigt rolig helg med en massa sol feta hopp och glada människor.  Facit för helgen blev alltså en vinst och en tredjeplats.

Hejs svejjs. Mattias Kjellin

3/5

Tjenare !

Infogar lite bilder från Karlsborgs Super stadioncross 2010. För oss gick tävlingen sådär, vi fick inte riktigt till starterna i övrigt så funkade maskinen kanon, jag hade fina fighter med bröderna Herten från finland. Det är kul att fightas me dom, det blir alldrig några fulknep och råa påkörningar utan bara raka puckar och rena cleana omkörningar från oss båda så kul kul. Vad som var mindra kul var att jag körde av banan i ett heat, och naturligtvis på ett sådant ställe så att jag inte kunde komma in på banan igen utan blev helt utan poäng i det heatet, hade räckt med en andra eller tredje plats i det heatet så hade jag gått till b-final. Men som vanligt en av årets roligaste tävlingar att köra, svår teknisk och mycket utslagsgivande.

Hejs. Mattias Kjellin

24/3

Godkväll.

Sm finalen i Pro-stock och Pro-open kördes i år i funäsdalen, 36 tappra krigare hade kämpat sig till denna final, nu skulle dom sista 20 gallras ut av gräddan inom svensk skotercross. Det gör man via ett tidskval, man har femton minuter på sig att sätta ett riktigt snabbt varv. Jag hittade snabbt mycket fina spår som jag memorerade, slog på tempot lite och kände på maskinen. Jag åkte snabbt in i depån för att klicka på (göra fjädringen hårdare) i framvagnen, johan drog 2klick comp och 2 klick retur. Nu jävlar tar du hem tidskvalet löd ordern från Johan och Daniel som troget följt mig genom sverige hela denna sässong, jag stod still för ett kort ögonblick och fokuserade, för att sedan vräka mig ut på banan med adrenalinet flödande i kroppen fast bestämd för min uppgift. På första varvet av två som jag hade bestämmt mig för att satsa på fick jag snabbt ett sånt där kanonflyt i körningen, jag hade hittat spår som ingen annan hade hittat berättade johan och daniel, jag kom in i en kurva något för fort drev ut något och tappade fart, jag slog av något och sparade mig till sista varvet, passerade tidtagningen på nytt med en satsning på 120%, fick samma superfina flyt och alla hoppkombinationer satt som smäck, det går inte riktigt att med ord förklara känslan i kroppen när det bara flyyter, det blir som enkelt på någotvis och jag vet att de är då det går riktigt fort. Flytet höll i sig hela varvet tills det bara var 50meter till målgång, jag hoppar sista hoppet och när jag kommer i luften så ser jag nåt som inte kunde vara verkligt....två förare står mitt i banan med sina skotrar och pratar med varandra, dom hade inte uppfattat att kvalet fortfarande var igång, jag hoppar in i dom båda och blir stående bakom dom, jag bara vrålar allt jag kunde och visst...dom flyttade sig....dom flyttade sig snabbt men nu hade jag redan fått stå helt still och tappat all fart, jag kom igång igen och passerade mållinjen som kval 9a 2,6 sec från att vara kval etta. Man ska väl inte säga för mycket men visst....jag tror jag hade tagit hem tidskvalet, men nu blev det ingen final alls för mig istället gissa om surt alltså, här har man kämpat hela långa vintern för att sen falla på en annans misstag. Jaa det tog låång tid att smälta det lovar jag, men jag vill ändå passa på att ge en eloge till ledningen i klubben, snacka om bar och utslagsgivande bana dom hade gjort iordning till oss så ett stort tack till dom. Over and out. Mattias Kjellin

Foto: Bultens foto

8/3

Gokväll.

Ihelgen var det en tvådagars tävling uppe i Gällivare, arrangören var Sno-X Teamet.

Eleverna på Yrkesakademin började med banbygget redan onsdagen veckan innan tävlingen. Banan var färdigbyggd vid 14 tiden på fredagen med hjälp av Ahos maskin.

Vi i Teamet åkte upp till Gällivare på Fredagskväll, vi tillbringade natten i Gällivare och vaknade upp pigga och utvilade. Vi var framme på banan kl 08,00 satte upp depåtält och packade upp alla tillbehör, testade båda tävlingsmaskinerna så att allt skulle vara i sin ordning. Jag själv skulle tävla med vår Open maskin i klassen Pro-Open, och min gode vän Daniel skulle göra tävlingsdebut i skotercross på Teamets Stock (standard) maskin i klassen Semi-pro open. Gissa om han var nervös, mm de var han. Mekaniker var som vanligt Johan Larsson och Martin Sunberg.

På morgonträningen kändes min open maskin inte riktigt bra, den kändes inte så rapp och stark som den brukar göra. Efter träningen så bestyckade vi ner motorn något för att vi skulle få mer effekt och explosivitet i motorn, det är något som är ett måste på den bantypen som sno-x killarna bygger. Har man inte det så är det svårt att få flyt och att lita på att man tar sig över alla tripplar och hopp.

Jag åkte första heatet, starten gick bra men direkt därefter så började motorn gå illa och ville inte alls varva, jag försökte bara att fullfölja alla varven för att rädda poäng. Efter heatet började vi felsöka men utan att kunna hitta vad felet var, efter en stunds mekande så var vi överens om att det var databoxen som styr tändningen och bränslet bla som måste vara felet. Jag har beställt en sådan databox för en månad sen för att ha i reserv men den har ännu inte dykt upp, konstigt att en frakt från finland måste ta så länge som en månad.

För Daniel gick det bra trots nervositeten, han var ytterst nära att få en heatseger men fick ett kast och åkte av banan, han tappade en del på detta misstag men gick trots detta till final. Han slutade där på en fin sjundeplats. Jag har idag jobbat med Daniel och han har ytterst stora problem med att alls överhuvudtaget kunna gå, han går och gnäller om att han har ont i muskler som han inte ens trodde fanns J Blev ett riktigt fint konditions och styrkepass för honom.

Nu imorgonkväll blir det ett skotercross pass för mig, och ska samtidigt se om Open maskinen fungerar efter vi bytt komponenterna.

Höres inom kort, Over and out.

Hejs. Mattias Kjellin

Foto:Bultens foto. Förare Mattias Kjellin morgonträningen sno-x  lördag

 

24/2

Gokväll.

Här kommer en uppdatering från sista kvaltävlingen i SM, herregud vad kallt det var i lycksele -26 på morgonen och det blåste hårt brrr inte dom bästa förhållanden. Måste ge en eloge till Lycksele motorklubb som genomförde en riktigt bra tävling, hela banan var sotad och utmärkt samt att den var riktigt utslagsgivande och teknisk så ett stort tack till dom.

Kändes bra på morgonträningen och skoter och fjädring funkade kanon.

Heat 1.

Var femma sexa in i första kurvan men fick fint flyt igenom så vid utången av kurvan var jag i ledning, jag fick nu köra mitt eget tempo och jag hade redan på första varvet en lucka på 25-30 meter andra varvet ledde jag säkert med 40meter men nu helt plötsligt så fick jag armkramp, kan inte fatta varför måste vara för att jag värmt upp för dåligt innan heatet, jag tappade lite tempo och just innan målgång tre varv senare så tappade jag ledningen och slutade på en andra plats. Jag är riktigt nöjd med tempot jag hittade på dom inledande varven, mycket fint flyt.

Heat 2.

Femma sexa in i första kurvan och var trea vid utgången, jag försökte direkt på första varvet att gå upp på en andra plats och jag var nog förbi när jag gick omkull i en woops sektion, jag vägrade släppa maskinen utan höll i med ena armen, det var inte alls så bra gjort av mig för det knastrade till i vänster axel och smärtade ordentligt. Upp på maskinen igen hade nu tappat till en tionde plats, jag körde upp mig till en sjunde plats innan målgång.

Jag var direkt klar för final, men kände mig tveksam om jag skulle köra för jag hade nu rejält ont i axeln. Jag beslutade mig för att köra ändå för att rädda lite poäng i sammandraget.

Finalen.

Dålig start ca temtonde man in i kurvan, krokade ihop och gick omkull och landade på....just det vänster axel. Låg nu dead last men slutade på fjortonde plats av arton tävlande i finalen.

Jag gick vidare till SM Superfinalerna senare i mars.

Om jag kan så ska jag nog köra backsm itill helgen, annars så blir det bara gymträning för mig.

Hade bäst så hörs vi snart igen.

Hejs. Mattias Kjellin

20/2

Godafton.

Sitter på hotell lappland i Lycksele och uppdaterar sidan, vi åkte tidigare idag ett SM i backe. Jag åkte klassen Pro-Open kvalresultatet ser ut som följer 2a 2a 1a och var därmed direkt klar för final, open maskinen kändes inte alls ok när jag värmde den innan finalen, och mycket riktigt drog dåligt i starten ca femma ut trea efter första kurvan men sedan gick den knappt alls tappade alla placeringar och tog mig med nöd och näppe imål. Visst känndes det lite surt, men inget att göra åt. Nu är det bara att ladda inför SM.et i cross här i lycksele imorgon.

Trevlig kväll.

Hejs/Mattias Kjellin

15/2

Godkväll på er alla.

Fick inte med alla resultat i förra uppdateringen bla på Hill-X tävlingen vi körde i Luleå fredagen den 5/2. Där körde jag i inte mindre än tre klasser Pro-Stock Pro-Open samt klassen Racer dvs fri trimmning och max 1000cc motorer. Jag gick efter nio körda kvalheat vidare i alla klasser, men efter en poängräkningsmiss från arrangören i Pro-Open så fick jag inte köra finalen i Pro-Open.

Jag körde endast med min standard maskin Lynx 600rs, resultaten i kvalen såg ut som följer....

1,3,3  1,2,3  1,1,1. Pro-Stock finalen vann jag, men i Racer finalen fick jag en skida i bröstkorgen just i starten så jag fick släppa av och kom in i första kurvan som siste man, körde snabbt upp mig till fyra och var en hårsmån ifrån tredjeplatsen innan målgång. Bra bana, kul tävling som flöt på bra.

Nu i helgen så körde jag SM i Cross, kände på morgonträningen att något inte var och med maskinen, den var inte alls så startsnabb som vi brukar ha den och orkade inte alls varva på banan, det skulle senare visa sig att en fjäder i variatorn hade gått rakt av, det är något jag faktiskt alldrig vart med om tidigare.

Jag var inte alls med i starterna ca 13 14 man in i första kurvan, körde upp mig till sexa i första heatet, men bara till nia i andra kvalet. Så det blev till att köra B-final för att försöka att gå vidare därifrån, nu fick jag faktiskt en hyffsad start trots fjäderproblemet, tvåa in i första böj gick upp i ledning på första varvet och nu fick jag köra mitt eget tempo så jag vann med ca 50-100meter före tvåan, släppte av lite på sista varvet för att bara bevaka ledningen.

I finalen fick jag en katastrofstart, jag valde ett startspår långt ut från innerspår för att chansa på att kunna åka snabbt på ytterspår genom kurvan, då jag nu visste att jag inte skulle vara topp tio i starten. Jag var totalsist in i första kurvan, något jag märker är jag jag har lätt för att falla in i framförvarandes tempo om jag inte kommer om snabbt, och så även denna gång. Jag lyckades ändå detta till trots köra upp mig till en åttonde plats efter ca 20minuters körning, men en förare hade gått omkull framför mig och gulflagg var ute och jag släppte av precis som reglerna säger att man skall göra samt att jag inte hoppade alls, men nu passade två förare på att gå om mig vilket är HEELT förbjudet och skall resultera i uteslutning ur heatet. jag gick till tävlingsledaren efter målgång och tog upp ärendet, men han menade på att flaggvakten inte kunde avgöra om dom gått om mig före eller efter hans postering, vilket egentligen inte spelar någon roll då båda förarna HOPPADE under en gulflaggs situation. Jag skulle då lämna in en protest mot detta men tävlings ledaren sa...jag citerar....Nä du det är nog ingen ide att du gör det, sånt där brukar alldrig gå igenom. Gissa om man blir på ren svenska Förbannad, en sådan person ska då absolut inte vara tävlingsledare och speciellt inte under ett SM. Nu blev det som det blev och jag tappade två poäng i sammandraget .

Nåja inget att göra åt för mig utan bara gå vidare, och sikta mot kommande helgs bravader med SM i backe på lördagen och SM i cross på Söndagen. Blir mycket träning nu i veckan samt att jag hoppas kunna köra med Open maskinen nu kommande helg, den börjar vara klar och uttestad nu.

Vi kommer även att hämta vår helt nya Crafterbuss från Svenska Volswagen nu i veckan, den står nu i skrivande stund fördig för leverans på Mullers i luleå, dom har lackat lite detaljer på den och det är med stor förväntan i Teamet som vi nu skall få hämtade den för att få bygga den klar och designa hela utsidan på den. 

Ha en riktigt god natt.

Stay tuned more to come/Mattias Kjellin

10/2

Gokväll.

Tänkte uppdatera hur det gått på dom två sista tävlingarna. Börjar med SM:et i Älvsbyn, det var mycket kallt på banområdet ca 26grader på morgonen och efter morgonträningen så beslutades det att tävlingen skulle flyttas fram pga av kylan och kraftig snörök, man såg helt ärligt ingenting och då är en redan farlig sport genast väldigt farlig, så rätt beslut fattades. Banan sotades och saltades och sen så blev det om än inte bra så respektabelt iaf.

Hur gick det då ?

 

Jag inte haft flyt i min körning sedan 2007, kommer så väl ihåg sista tävlingen jag kunde fokucera och köra för fullt, det var i sundsvall våren 2007, då hade jag flytet  timingen och aggresiviteten i min körning och jag var vältränad som få, och då gick det fort det kan jag lova, satte med stor differense snabbaste varvtider i Pro-Open. Men sen hände allt väldigt snabbt....Jag skadade axeln allvarligt som sedan fick opereras, jag fick beskedet att min kära mamma greta var svårt sjuk i cancer och hade inte långt kvar i livet, hon levde ca ett år med sjukdomen skelettcancer, min pappa tog naturligtvis detta väldigt hårt , så han blev sjuk även han. Det hände även andra negativa saker omkring mig som tillsammans gjorde att körglöden försvann, jag har sedan dess inte kunnat fokusera alls på min körning och mitt självförtroende var som bortblåst. Jag har inte gett upp utan fortsatt att träna på och kämpa för att kunna komma tillbaka, för detta är min passion i livet. Jag har många ggr vart nära att ge upp men skam den som ger sig....

Jag känner nu att jag så sakta börjar vara på väg tillbaka, fokuceringen börjar infinna sig så även lite av mitt självförtroende och min köraggresivitet, jag är inte där än men det börjar hända saker nu det känner jag, hoppas bara det fortsätter åt samma håll.

SM Älvsbyn.

Heat 1

ca åtta i starten, tjock snörök jag hittar snabbt ett bra tempo och tar placering efter placering i dom nerkortade heaten (bara fyra varv pga av banförhållanden) slutar på en fjärdeplats, fick slå av på tempot då WP dämparna i framvagnen började bottna okontrollerat, jag valde att avstå att köra dubbla klasser pga av att framvagnen inte alls lirade som den ska samt att open.maskinen stod oklar hemma i garaget.

Heat 2

Mekarna hade nu dragit allt i botten i framvagnen för att jag skulle kunna åka för fullt. Hyffasad start  femma ut ur första kurvan, försökta att köra max direkt hittade igen ett bra tempo, det kändes så lätt men det gick tydligen fort för redan på första varvet var jag var jag och fightades om andra platsen, jag kom till en kurva som jag i förra heatet hade ett kanonspår in i, jag tripplade in i kurvan och var uppe i ledning, men jag missade en knöl som slög fast i skidspetsarna och jag slog runt framlänges och krachade. När jag kom igång igen var jag totalsist, nu var jag minsann allt annat än glad nu var det bara 110% som gällde, efter två varv var jag ikapp dom sista förarna, fortsatte att ladda på för fullt och slutade på en fin femte plats i heatet, framfjädringen bottnade fortfarande stenhårt och nu gick det inte att göra den hårdare.

Pga av krachen i föregående heat så blev jag tvingad vatt köra sista chansen, dom fyra bästa därifrån går direkt till final.

Fick en hyffsad start men inte mer, gissar på sexa in i första kurvan, kunde bara köra på 90% ungefär det pga av framfjädringen, men det gick bra ändå kom snabbt ikapp ledaren Fredrik Herten (finland) gjorde en attack och var i hasorna på honom men skotern svarade bara med superhårda genomslag som kändes genom handlederna, så jag valde att bara bevaka andraplatsen, slutade alltså tvåa.

Finalen blev inställd pga av att det nu inte bara var snörök utan även bäcksvart och deras belysning kanske inte var den bästa. Jag tycker faktiskt att dom fattade rätt beslut, jag tycker däremot att vi hade kunnat får köra finaleheatet vid SM nr 3 men nu blev det såhär.

Open maskinen är nu klar och skall börja justeras in, motorn låter riktigt rapp och fin sen Affe har varit och gnagt i den:) men herregud vad det tar tid att bygga om allting i skotern, säkert 40 timmar totalt men vi vill inte ha något som bara är snabbgjort och inte perfekt.

Vår nya buss från Volkswagen transportbilar sverige, är nu på plats hos Mullers i luleå, den väntar bara på lack av lite plast samt stötfångare etc, var och tittade på den i måndags, fy f-n va nice den är och stooor. Mycket av designen är redan klar i mitt lilla huvud, så nu väntar vi bara på däck från Pro-Imp samt fälger från Specialfälgar.

Jag vill passa på att tacka Volkswagen sverige, pro-imp samt specialfälgar, tusen tack till er. Den här bussen den kommer att bli kanonsnygg det är jag säker på.

Hoppas nu bara att jag får till stötdämparproblemet innan SM:et i kiruna på lördag.

 

Over and out. Mattias Kjellin

 

29/1

Godmorgon :)

Ja nu är det bara timmar till första start i årets första SM, jag känner mig verkligen åksugen de kan jag lova. Lynxarna funkar kanon och har inte haft några problem med någonting faktiskt, ja förutom en stötdämpare i boggien som tyckte att livet på älvsby banan var för tunkt och svarade med att spotta ut all olja i en woopsektion men de är sånt som händer och inget att gnälla över. För övrigt så är banan i Älvsbyn verkligen bra, riktigt teknisk och med många olika spårval som gör att hela banbredden blir använd samt att omkörningsställena blir många. Jag lär mig dom nya maskinerna rätt snabbt känns det som och det går fortare för var träning. Jag körde riktigt mycket den gångna helgen 3 timmar effektiv körning, samnt ett kortare pass på tisdag kväll, jag var inte helt frisk så jag valde att åke lite kortare pass för att inte kroppen skall ta alltför mycket stryk.

Jag är anmäld i både pro-stock och open men openmaskinen är inte helt klar så jag kommer att åka med stockern på lördag, Alf Bernedahl har masserat mätt och slipat i open motorns alla kanter och hörn och precis som vanligt så är mannen heelt o uttömmlig på nya ideer, ska verkligen bli kul att få testa den maskinen nu snart, ska nu när jag skrivit klart åka och skruva ihop den nu helt nakna och nerplockade maskinen. Vi kommer efter inkörning åka upp till norrbottens största tok Mats Tikka och bromsa modmaskinen och även stockern skall få plågas i Mats tortyrbänk för att se hur många ponnys som döljer sig under huven.

Mats ringde igår och skrek någonting om att det fanns ett pipset däruppe hos han som skall testas, mer han jag inte höra förän hans röst blev överröstad av ett ilsket tvåtakts yl och sen så vet jag inte mer blev bara tyst i luren :-) Måste nog skynda mig upp för att se vad den "galna professorn" har hittat på den här gången.

Nu får man bara hoppas att kylan släpper taget termometern visar i skrivande stund ilskna -28 grader, nä nu skall jag iväg och meka och snacka lite strunt.

Over and out och missa nu inte SM Älsbyn imorgon Lördag.

Hejs/Mattias Kjellin

16/1

Tjenare.

Det har verkligen hänt en hel del sen sista uppdateringen, jag har verkligen både jobbat och tränat järnet denna månad. Vi i Teamet har även hunnit med en Reklamfilmsinspelning tillsammans med ett Holländskt bolag, samma bolag som gjort den där coola Heiniken reklamen med den gigantiska ölkylen :), dom blev så nöjda så vi har blivit lovade all reklamfilm som innefattar snö och snöskoter så det betyder nog att vi skötte oss rätt bra.

Vi har även hunnit med att färdigställa banan i gällivare som för övrigt fortfarande är namnlös, kom igen nu hitta på nåt nu !! Nåja den är nu besiktad som en A-bana och kabeln till belysningen grävdes ner i Torsdags av eleverna på YA Maskin, tack tack. Hoppas på att banan blir pistad nu till veckan.

Idag så blev det ett pass på lilla banan i Boden, lynxen funkar gudomligt men vad som inte är fullt lika gudomligt är att jag fortfarande inte fått mina Öhlinare morr. Imorgon blir det ytterligare ett skoterpass men vet inte i skrivande stund var. Jag har anmält mig till Superstadioncross i Söderhamn kommande helg, kommer att åka både Pro-Stock och Pro-Open där, förmodligen med stockern, jag får inte vevaxeln från balancering till open maskinen förän på tisdag och Alf Bernedahl måste mäta in portiderna med vevaxeln på innan han kan börja slipa cylindrarna, så bromsklossen just nu är vevaxeln, sen så håller jag på att bygga om infästningen till balataremsfästena fram i boggien och jag sticker till sthlm i arbetet på tisdag så de blir nog tight att få färdig open maskinen. Har även anmält mig till första SM.et i båda klasserna Pro-Stock och Open.

Hejs.Mattias Kjellin

 

 

Träningstider Nya banan i Gällivare

Lördag 10,00-15,00

Sönadag 10,00-15,00

Tisdag 18,00-21,00

Torsdag 18,00-21,00

Kvällsträningarna kommer att dra igån så fort vår belysning är färdigställd, och det blir inom kort, väntar bara på att 300meter kabel skall bli levererad, info om detta kommer på sidan.

För att vara säker på att banan är öppen så ring Mattias 0703626048 för info om väder och bankondition.

Träningsavgiften är 300kr per dag eller 500 för en helhelg, betalning sker vid träningstillfället på banan, viss tillgång till ström till racebussar finns för övernattning, då ingår också duch  bastu samt lunchrum.

Om någon har ett bra förslag till vad vi skall döpa banan till så är ni välkommen att maila eller skriva ett inlägg i gästboken, tack på förhand.

/Mattias Kjellin

12/12

Man blir alltid lika förvånad efter första körpasset för sässongen, och detta pass var inget undantag. Man tränar och tränar i princip dagligen med både löpning rodd samt en massa styrke och andra sporter, men ändå så blir man heelt slut dom första passen. Hur funkade lynxen då ? Jadu där finns potencial men det visste man ju redan, den är riktigt snabb i kurvorna det är det mest positiva tycker jag, körställningen med dom medföljande fotholkarna var helt fel för mig men det är ju lätt att åtgärda, och snacka om pulver i motorn jag blev verkligen förvånad över draget i den lilla 600:an, grymt bra gassvar och fin variator setup. Baklyset sitter monterat så att jag inte riktigt får in skotern i min buss, så ena skidan ligger och bryter lite mot ena bakdörren så den var lite sne på träningen idag, jag fick några riktiga tvärkast i upphoppen, var nära att total kracha en par gånger, sånt gör att man inte riktigt litar på maskinen men jag vet ju vad problemet är så det är ju lättlöst. I övrigt gick träningen kanonbra och banan var verkligen rolig och teknisk, tyvärr så var den helt stenhård på morgonen så jag fick gå ut med en Volvo 210 grävmaskin och vända lite snö för att vi alla sedan skulle kunna börja plåga skiten ur varandra och våra maskiner, vi var ett tiotal förare på plats. Snacka om grepp i handtagen på styret, var Lynx tekniker har lyckats gräva upp den gummiblandningen det är då för mig en gåta, skulle jag ha den blandningen i däcken på min merca så skulle de ta typ 35minuter upp till gällivare. Skämt åsido så har jag lyckats vrida lös skinnet i hela vänster handflata pga av denna Bridgestone blandning i handtagen, jag har då alldrig tappat så mycke skinn, men de växer väl dit nytt... förhoppningsvis redan till imorgon för då ska det köras igen.

Hejs. Mattias Kjellin

11/12

Nu är banan klar, och herregud vad bra den ser ut, Banan är ca 500meter lång och innehåller ett woops parti samt en 35meters trippel, kurvor med hopp i ingångarna, samt en feet doserad kurva i uppförslut. Hoppas bara att jag inte gjort banan föör snörik, om det nu är möjligt. Den håller mellan 80cm till 150cm snö i bankroppen. Nä nu ska jag iväg och hämta mina nya racelynxar.

Stort tack till eleverna på maskinförarutildningen Gällivare, Åsa, Markku, Mattias(stroken), Jonny, Stefan, Jocke, Nicklas, Dan, Daniel, Jonas, Robin, Eva-Karin, Martina, Kenneth. Utan er hade vi alldrig fått detta gjort Tack Tack

Hejs/Mattias Kjellin

8/12

Gokväll.

Just kommit tillbaka från ett pass på gymmet här i Gällivare, har fått info att mina tävlingsmaskiner från Lynx kan bli levererade innan helgen så gissa om jag hoppas på det.

Ska försöka få ut bilder på den nya bana inom kort, vi har idag börjat dra ut banan till full bredd, den håller en bredd på mellan 10-12 meter och på sina ställen 1,5meter djup snö, vi jobbar på och hoppas på att den skall vara klar till torsdag, då även med en woopisraka. Vi fick idag klart med kabel till belysningen och stolpar det har vi redan så dom skall också grävas ner. Får jag maskinerna så blir det träning här heela helgen.

23/11

Goderafton.

Då var man tillbaks uppe i Gällivare, och gissa om det var en vacker syn som mötte mina blå....

När jag imorse åkte hemifrån Boden (Bredåker) så öste regnet ner precis som det gjort i stort sett heela helgen, men redan när jag passerade Harads så övergick det i snö, för att bara öka i intensitet ju närmare Gve jag kom. Det har kommit uppskattningsvis 2.5-3 dm och nu i skrivande stund så har det börjat om igen, (kl 21).

Vi kommer inom kort att öppna vår träningsbana här ute i Sarkasvaara ca 8km utanför Gällivare centrum, vi jobbar frenetiskt med att köra in snö med lastbilar och bär snö med hjullastare. Imorgon kommer det även att komma lastbilar med snö inifrån stan allt för att få en riktigt snörik bana och då menar jag verligen snörik. Målet är att redan till helgen ha en färdig träningsannläggning, där det ska finnas strömplatser för Racebussar, det ska finnas duch och bastumöjligheter för dom som skall bo i sina bussar och förhoppningsvis även en pistmaskin att dra till banan med mellan träningsheaten, men som sagt framför allt riktigt mycke snöö gärna 1,5meter i bankroppen, banan kommer att innehålla mycke rytm med dubbla och tripplar samt någon platå.

Senare så kommer banan att ha första klassens belysning, när jag var och körde grävmaskin i Vallsberget förra hösten så fick jag av chefen där 11st stora belysningsarmaturer med lampor som dom haft för att belysa deras slalom annläggning, det är en speciell typ av lampor för att belysa just snö. Kopplade in en bara för skojjs skull och efter som min intelligens inte räckte längre än att jag med stor förväntan stirrade rakt in i lampan när jag tryckte in kontakten så blev följden att jag gick och stirrade med en blåaktig prick framför mig resten av den dagen och höll på att köra vilse och hamna i burträsk elle nåt i stället för Gällivare....dvs att dom lyser som utlovat STARKT.

Ni förare som är intresserade att komma och träna med oss kontakta mig Mattias Kjellin 0703626048 och anmäl ert intresse eller om ni bara vill ha info, men som sagt banan är inte klar men vi siktar på kommande helg. Jajust höll på att glömma..... Det är en stor festival här i Gve i helgen som heter Snöyran förra året var en succe, många band kommer att spela samt att det kommer vara Bigjump med både skoter motocross och snowboard såå missa nu inte detta :-)

Hejs/Mattias Kjellin

16/11

Tjenare.

Vad är det som händer..... Ikväll när jag var ute på min löprunda så kändes det faktiskt riktigt kul, inte nu för att jag direkt hatar att springa men ikväll var det riktigt roligt faktiskt. Löpte milen på 43,50 riktigt bra med tanke på att det var både halt och kuperad terräng. onsdag blir det styrke för att sen på torsdag springa milen igen. Till helgen så hoppas jag på det första och såå efterlängtade skotercross passet, det finns en bana öppen för träning strax utanför älvsbyn. Jag var och kikade lite när banan hade premiär nu i lördags. Många snabba förare var på plats, bla Herten, Nårsa, Öhman-junior, dewall mfl.

Tillbaka på BRP.....

Det är nu klart att det blir märkesbyte  till denna säsong för oss, vi kommer att åka på Lynx, ett märke som alltid legat mig varmt om hjärtat, dels för att den första skotern jag hade var just en lynx, men också att min stora förebild inom sporten Mats Öhman tävlade för just lynx, viljan att tävla med Lynx har jag alltid haft men alldrig fått möjligheten förän nu, våra tävlings maskiner kommer att levereras v50 men hoppas på att få tag på en träningsmaskin helst redan nu till helgen. Det nya märket ger oss också en nytändning, så ett stort tack till Arne på BRP Lynx.

Jag vill även passa på att tacka Yamaha för den gångna säsongen, så ett stort tack till Hasse på Yamaha och Fredrik på Yamaha Center, tack för förtroendet, ert trevliga bemötande all hjälp och support ni är guld.

Vi håller just nu på att färdigställa en tränings annläggning här i Gällivare där jag numer bor på veckorna, det blir en bana på ca 600-800meter med belysning den kommer att vara belägen i Sarkasvaara, bilder på det kommer allt eftersom bygget fortgår.

Jag har nu försökt att lägga in lite bilder från helgens skotercross träning men det är fungerar tyvärr inte för tillfället, men bilder kommer jag lovar.

Det är en hel del andra nyheter på g i Teamet men mer om det senare; Stay Tuned.....

Hejs. Mattias Kjellin

 

24/10

Tjenis.

Är hemma i Bredåker nu, här är det inte mycke snö alls men vitt är det i alla fall, betydligt mer är det dock i Gällivare. Gångna veckan har det blivit gym i Gällivare mån tis ons, alla passen börjar med konditionsrodd och sen ren styrketräning i alla muskelgrupper, alla pass inehåller dock rygg och bål, vilade i torsdags. Fredagen (igår) så blev det rodd, milen på 39,35, rodde dock på i 45 minuter. Märks att det var ett tag sen jag rodde långa hårda pass, snitt pulsen var 155 och max 188 efter en slutspurt. Kommer att bli mycke konditionsträning nu....suck. Behöver spetsa på konditionen nu inför säsongen som är nära nu, gissa om man längtar till startlinjen.

Nu ska jag åka på leos lekland i Luleå med en hel hög me ungar inpackade i bussen, ska bli kul både för mig och kidsen. Lustigt att man är lika blöt i svett som barnen efter besöken på leos, gissar att man är lite som en unge själv :-)

Ha en riktigt trevlig helg så hörs vi inom kort igen.

Hejs. Mattias Kjellin

14/10

Goderafton.

Har inte blivit mycke träning dom sista dagarna då jag tyvärr går med en efterhängsen förkylning hängande i hasorna, idag känner jag mig lite piggare och hoppas på ett pass i helgen för att sen kunna öka till vanlig normal daglig träning.

Här uppe i Gällivare så går arbetet vidare för våra nya duktiga elever på maskinförarutbildningen, verkligen givande att se utveckligen för var dag.

Kastar in en länk på en snubbe som verkligen vet vad han pysslar med, alla är vi duktiga på någonting och han vet då verkligen hur han roterar fingrarna runt sin elgura.

Hejs. Mattias Kjellin

http://www.youtube.com/watch?v=owAj5LiXG5w

5/10

Om Gert Fylking hade suttit bakom detta tagentbord nu så hade det förmodligen stått.....ÄÄÄÄntligen..... Och efter som Gert är en både rolig och belevad man så väljer jag att tolka honom och stämmer in i hans stämma ÄÄÄÄntligen är Sno-X Series tillbaka med full kraft, jag har under en längre tid nu märkt att det har varit något på gång inuti Petter Fagerströms hjärna, och visst har jag haft rätt. Han sparkar nu liv i vår så hett efterlängtade och i mina ögon bästa snocross serie, visst finns det mycket att förbättra, ingen är fullkomlig men denna serie har satt många positiva spår i skoter sverige. Ni som inte vet så är Petter en människa som verkligen helhjärtat älskar vår sport, och både jag personligen och hela förarkåren i sveriges alla hörn har mycket att tacka honom för, så ett stort tack till dig Petter och ett stoort lycka till och jag hoppas att jag och Yrkesakademin kan vara till hjälp för er här uppe i Gällivare.

Petters egen text.....

Vi i SnoX kommer att starta med högsta växeln direkt. Med tre tävlingar på tre dagar.

Här kommer våran egen tävlingskalender för vintern. Skall ni inte köra så får ni jätte gärna

komma och vara med som funktionärer. Både SnoX och Hill-X genomförs som raka serier

med dubbla poäng i finalen.

SnoX 2009-2010

4 dec Hill-X Arvidsjaur Prästberget Första start kl 18.00 Delt 1

5 dec Hill-X Arjeplog Öberget Första start kl 12.00 Delt 2

6 dec SnoX Arjeplog Gamla A-trä Första start kl 12.00 Delt 1

5 feb HillX Luleå Måttsund Första start kl 18.00 Delt 3

6 mars SnoX Gällivare TBA Delt 2

7 mars SnoX Gällivare TBA Delt 3

16-17 april Hill-X & SnoX final TBA Delt 4

Utöver det så kommer vi att köra lite sprintracing på en enklare preparerad bana. Den formen

av racing är till för era teammedlemmar, och kompisar som inte annars är med och tävlar.

Tanken är att sprintracingen skall vara till för en nyrekrytering av förare. Därför så vill vi inte

se er seriösa tävlande på den tävlingsbanan. Men ni får mer än gärna komma och hjälpa till

som funktionärer eller som teamchefer för era teammedlemmar. Eventuellt kommer vi även

att köra en "long distans" sprint med 1 timmes körning.

Jajust det ja, min träning då ? Jodå, ikväll blev det ett tuungt med betoning på tunkt pass på gymmet, axlar bål och rygg stod på schemat, imorgon kl 0510 blir det en löprunda innan jobbet, skönt ute nu, läser på tempen -8 och än en gång så kommer gerttans gammla välnötta ÄÄÄÄntligen till pass, det är nära nu.

Over and out/Mattias Kjellin i Gällivare

 

30/9

Heej.

Har blivit förkyld, kände på gymmet i måndags att det känndes tunkt, och jodå mycket riktigt. På tisdag morgon så vakna ja med feber. Riktigt trist, jag hade ju tänkt åka Motocross tis ons och torsdag, men nu blir det vila istället. Hoppas jag är bättre imorgon, hade tänkt att köra på Jokkmokks ny slätade och fixade bana.

Jobbet går riktigt bra och det flyter på bra, det började fyra nya maskinförar elever i måndags och dom verkar riktigt duktiga och motiverade för detta, det är verkligen kul att man ser att dom verkligen vill lära sig detta yrke, sporrande för mig som lärare.

Nej nu blir det två äpplen en banan och sen sängen, hoppas jag kryar på mig :-)

Godnatt/Kjellin

En bild från Gällivare tidigare idag,

27/9

Tjenare ! Hoppas helgen är bra.

Den gångna veckan blev det mycke Motocross, Måndag Tisdag träning gällivares bana, på tisdagen var det 4 grader pluss och blåste som fn samt totalt spöregn, det är sådana gånger man förstår dom som undrar om det inte fattas nåt under hjälmen :-) Onsdag blev det gym, å torsdagen vila,. Fredag gym Lördag löpning men bara sex kilometer, det var länge sen jag sprang nu men det gick förvånadsvärt lätt kul kul.

Idag söndag hinner jag helt enkelt inte träna, jag håller på ett byta topp på en volvo turbo, samtidigt som jag lägger in golv, travar 10kbm ved samt kapar 8 kbm jaa också ska jag försöka hinna hjälpa en kompis med en flytt, såå nu hinner jag inte skriva mer  Hejs Svichhhh.....

16/9

Morrn Morrn.

Igår var det motocross som fick utgöra träningen för mig, jag åkte på gällivare banan igen, banan var stallpig och riktigt gropig så träningen blev bra, många av eleverna är nu ute på praktik så arbetet med "Pink park" står mer eller mindre stilla. Igår fick vi på YA (yrkesakademin) en splitterny tracktorgrävare av märket lännen. Vi kommer att befinna oss ute på Motocrossbanan idag och släta och bygga om lite. Ha en bra dag, det ska jag iaf :)

Hejs/Mattias Kjellin

9/9

Godmorgon.

Sitter i bussen och käkar lite frukost och ska strax iväg och knega, idag så fortsätter färdigställandet av FMX parken ute på motocross området. Vi har en färdig ritning nu ska försöka skanna in den på nåt vis så jag kan lägga ut den så ni får se hur den ska bli, jag lovar att den blir högst underhållande. Det hoppas redan en hel del ramp på området trots att parken är långt ifrån färdig. Parken har även fått ett namn Pink Park ska den heta.

I förrgår så  skulle jag ta ett motocross pass men det så kosmiskt blött så det blev bara ett kort pass, åkte på gymmet istället. Igår så gjorde jag ett nytt försök men då fick jag punka efter uppvärmningen på 7 varv, däcket krängde jag av igår kväll så in me en ny slang åsså ut. Tänkte åka i Jokkmokk på Torsdag så det blir nog gymmet ikväll, jaa om jag nu kan hålla mig från banan.

Hejs. Mattias Kjellin

23/8

Hej hej. Nu är semestern slut och jag åker upp till gällivare imorgon bitti, tränings semestern är sedan länge slut, jag har vilat och bara myst på i två veckor. Den gångna veckans samt helgens träning har sett ut som följer..... Måndag Löpning samt styrke pass, Tisdag Löpning samt ett pass Motocross, Onsdag Rodd samt ett styrke pass, Torsdag Cykelpass samt motocross på kvällen, fredag bara styrke, Lördag Motocross.

Igår Lördag så var jag bjuden på ett trettioårs kalas hos en god vän Kikki, det var en kanonrolig tillställning med en massa galna lekar, man kom isäng rätt sent ehh tidigt så i dag så är det garanterat en träningsfri dag ;-)

På lördagens Motocross träning så följde min systers ena son med tim heter han, han skötte fotograferandet och servade hojjen mellan passen, ja åsså passade han på att testa 450tin lite medans jag  var in klubbstugan en sväng, tyckte han såg lite blek ut om nosen hahaha. Nädå de var nog ingen fara han är en van Motocross förare, även han åker Yamaha, en YZ 85a åker han på.

Nåväl nu ska jag krypa ner i soffan och titta lite tv, Godnatt.

Hejs. Mattias Kjellin

7/7

Hoj hoj.

Nu sitter vi i bussen och väntar på att vår kryssning ska lämna Värtahamnen, vi ska iväg på en liten snabbkryssning till Åbo.

Motocross helgen i Uddevalla var precis så härlig som vanligt, 22000 pers denna helg och riktigt fint och varmt väder +31 på Lördagen. och att se det nya stjärnskottet Ken Rozchen från tyskland åka hoj  är verkligen en fröjd för ögat, och att han blott är 15 år gör ju inte saken sämre. Snubben hade snabbaste tid på lördagen, jag tror att det är den största upplevelsen från den gångna helgen, heelt sjukt alltså.

I MX 1 så var det Cairoli, De Dycker, och Max Nagl som utmärkte sig mest även Coppins hade bra fart under Pirelli däcken.

Vi i teamet pulade under natten vi åkte ihop en liten stämmningshöjjare i form av en.... motorsåg, jo en motorsåg med yamaha cross-styre framskärm och färger. På lördagen så fick vi heela berget att göra vågen i pauserna, ett gaspådrag åsså upp med armarna tog 30sec så hade vi fått alla att göra vågen, fullgas, vågen, fullgas vågen osv.... jublen visste ingen hejd hahahah f-n va kul att få igång flera tusen människor.

Vi träffade ett glatt gäng från Finland, och naturligtvis så blev det ju landskamp i form av två grenar som innehöll.....

Gren 1. Äta så mycket Estländsk senap tillsammans med en liten korv på kortast tid, den var heelt sjukt stark brännde i bakskallen så man trodde man skulle bli flint. I denna gren så var det Mattias www:n Johansson som representerade sverige, tyvärr så förlorade Sverige med en hårsmån men jag lovar att jag hade losat ännu större.

Gren 2. vanlig hederlig fingerkrok. I den svenska hörnan så stod jag Kjellin mot i Finlands hörna Jorma, han är burk slav i Sidvagns motocross i ett stort framgångsrikt team som tävlat internationellt, Segrare ur striden gick Sverige med hedern i behåll Puh skönt va :-) 

A little hello to our new finnish friends, please train your fingers till next year and we will try to beat you guys in the mustardcompetition :-) Buy for now

Nu fortsätter vär Semester några dagar till.

Hej vejs.... jaa man säger så i finland/Mattias Kjellin

.

30/6

Tjennaaa.

Herregud vilket kanonväder vi har här uppe i norrbotten, termometern visade glatt +31 grader ovanför nollan mmm skönt !! Elle... jovisst om man får ligga på stranden, men inte ute på crossbanan elle på gymmet där blire det j---vligt hett, men nu ska man inte klaga jag bara älskar denna underbara sommar hoppas bara att den fortsätter på samma sätt nu ett tag. Har blivit lite gym och lite bana, men nu i helgen så blev det Jetski, och gissa om det var kul...mmm det var det, en av mina sponsorer www.snowflakes.se hyr ut jetskis och vattenskotrar och det är nåt jag kan varm rekomendera, heelt sanslöst kul och samtidigt bra träning ochså, både balance och kondition, det är nämligen rätt tungt även om man inte kan tro det, det är då jetski jag pratar om.

Jag, Mattias (www:n), Sofia, Jokke, Jonny, Johanna, Sandra, Martin, Älvsby Ojja, Jeanette, och Stina har lekt med en Kawasaki 800 jetski i dagarna tre, och njutit i det varma vädret.

Bussen e nybesiktad, nytvättad nyservad och nyvaxad och klar för lite mil runt om i Sverige. Nu åker jag och www:n, ja mattias Johansson menar jag, ner till Uddevalla på Motocross VM, så om ni har vägarna förbi så besök oss gärna i vårt tält bredvid Bussen inne på området. sen blir det västkusten hemmåt, mmm härligt med lite semester.

Höres inom kort igen. Hejs/Mattias Kjellin

24/6

Tjenare.

Skriver från bussen ikväll igen. Gissa om vi har haft kanonväder här i gällivare, hela veckan faktiskt gissar på 25 grader idag. Motocrossträningen går bra och börjar hitta lte fart, körde måndag tisdag i stark värme, i onsdags körde jag en uppvärmning och ett 20min pass sen ett pass på 40 min och tätt följt av ett 20 till. faan va bra d kändes, men nu var tiderna något heelt annat, körde många korta gissar på 15 minuter bara, det visar att man inte är van vid värmen så det är bara att nöta på. Igår gjorde jag en överhoppning som kändes i gammelkroppen, i ett hopp som jag brukar ta på trean så fick jag ett litet kast och lyckades peta i fyran just i upphoppet, landade i vallen i kurvan efter, gissa om de small i gaffeln det är sånna gånger ja e glad att ha fått pappas handleder :-)

Nu i helgen så är det stor bikerträff här ute på mmck där jag bor och arbetar, redan igår så började bikers rulla in så nu har man många att prata med efter träningarna på kvällarna. Ruff Riders ska ha en hoppuppvisning på motocross på lördag här på träffen, kl 17,00 tror ja de va. Vi ska bygga en landning klar tills imorgon kl 11 då dom ska komma och provhoppa rampen, vi på Yrkesakademin håller ju som bekant på att bygga en FMX park åt Ruff Riders, den kommer att innehålla en fet wall en stor landning samt en supercross bana, den ska jag själv nöta på har ja tänkt, nä nu ska jag sova en stund så vi orkar kira banan åt grabbarna imorgon. Gissa vad jag blir sövd till......? Ja just d dunket från feta Harley motorer....... kan man hade bättre, jag bara älskar mitt jobb.

 Gonatt från Mattias Kjellin i en svart buss långt uppe i midnattsolens land

 

9/6

Ännu en gokväll till er.

Och ännu en uppdatering från racebussen, ni vet den som står parkerad vid Gällivares MX bana :-) Förra arbetsveckan avslutades med en finslipning och breddning av banan, på lördagen så körde man en Nordcupsdeltävling här uppe. 

När jag kom hem i torsdags så skruvade jag i en ny drivaxel och satt i boggien i Nytron, den står nu som visningsmaskin inne på Yamahacenter i luleå, uppolerad och fin med ett nytt dekalkitt från www.hgdesign.se . Även min yamma 450 kommer att få ett kitt från dom, cykeln kommer att gå i samma design som Nytron, och den är väl något av det vackraste jag sett  ;-).

Hela förra veckan var jag utan hojj för min fjädring var hos månsson på fjäderbyte och omchimsning, så det blev uteslutande styrketräning mån tis ons tors, fjädringen kom på fredagkväll så jag monterade den på lördag, testade lite lätt på söndagen.

Ikväll så har jag tagit ett pass på banan och fyy f-n va kul det ÄR alltså, äntligen får man komma igång me hojjåkningen igen. Banan var rätt torr dammig och hal så vi slog igång sprinklersystemet, dom har en gammal brandbil nere vid älven som rinner just nedanför och i den så sitter pumpen som driver hela systemet, lika smart som enkelt.

Körde igång kroppen ganska fint, och mot slutet så började man orka riktigt bra faktiskt, visst man kör ju inte för fullt men ändå, gissar att det blev 1 dryg timmes effektiv körning, och gissa om hojjen är följsam och smidig....mm det är den.

Nä nu börjar ögonlocken bli tunga..... Over and out.

Hejs ! /Mattias Kjellin

18/5

Gokväll och tjenare.

Ikväll så skrivs uppdateringen från min racebuss uppe i gällivare, jag är här uppe och jobbar på veckorna sen två månader tillbaka. Och snacka om att ha ett guld jobb alltså, jag har arbetat som maskinförare av olika slag hela mitt vuxna liv och nu har jag möjligheten att få dela med mig av mina erfarenheter till andra. Jag jobbar nu som maskinförar lärare, och gissa var utbildningen just nu är förlagd........ Ja just det på motocross banan här uppe strax utanför gällivare, jag måste erkänna att visst hade jag med ett finger eller tio för att vi skulle placera den just här, men det är verkligen hel perfekta förhållanden att utbilda maskinförare på, för tillfället så av-verkar jag själv skog på dagarna med motorsåg och två av grabbarna samlar ihop allt timmer med grip på en grävmaskin samtidigt som en annan bandgrävare bryter upp stubbar och avtäcker samt tar bort sten, det projektet kommer att fördubbla parkeringsytan här invid banan. Ett annat gäng håller just nu på att gräva ner och fördigställa en lekpark alldeles bredvid banan, samt ett tredje gäng som släntar slätar och donar ute på crossbanan. Snacka om att banan blir i superskick, och det är ju inte direkt något som jag klagar på. Jag bor ju som sagt i bussen på veckorna och trivs med det alldeles förträffligt, man börjar ju ha några nätter i denna bil nu (bor i den på tävlingarna under vintern ochså). Jag har den uppställd ca 50 meter från banan så sämre kan man ju ha det men inte bättre ;-)

Förövrigt så har min Yamaha 450 blivit levererad, så jag vill verkligen tacka Hasse Ohlsson på Yamaha, och Heds motor i luleå med Fredrik Hed i spetsen för att ni fixat en hojj åt mig, såå Tusen tack till er !!

Har väl hunnit köra 3 timmar gissar jag, igår söndag så blev det ett fiint motocross pass på banan i Boden och ikväll så blev det ett styrkepass på gymmet inne i gällivare, tar ett pass på nyyamman imorgon på banan 50 meter från min säng..... ;-)

bild 1 Ett stort paket till ett stort barn

bild 2 Bild på startplattan just bakom min buss

bild 3 Ganska najjs veranda va ?!

Ooops nu e klockan 23,02 dax att krypa upp i sängen och knoppa in man börjar bli lite pömsig nu......gääääsp och godnatt från ett ännu soligt gällivare

29/4

Tjenare !

Här kommer en liten uppdatering från ett soligt Gällivare. Jag är och jobbar här uppe och har varit det sen en dryg månad tillbaks. Och jag måste säga att jag trivs verkligen här, vet att jag sagt det tidigare men det tåls att sägas fler gånger :-)

Igår så var det möte på MMCK (crossbananan Gällivare) och där var uppslutningen god, jag har gått med i klubben och kommer att träna där under hela sommaren. Jag väntar nu i dagarna på min nya Yamma 450 som jag ska åka på i sommar, får se om det blir Månsson fjädring eller Öhlins även på denna yamma (åker Öhlins på Yamaha Nytron skotern alltså). Blir nog att köra Motion eller ev mx i nordcupen i sommar.

Förövrigt så är min KTM 450-07 till salu nu, Månsson fjädring, ackra system, Motard hjul samt isdäck medföljer om så önskas.

Ha nu en trevlig Valborgs så hörs vi inom kort.

Hejs. Mattias Kjellin

På bilden: Yamaha vs Ski-Doo ;-)

17/4

Hej igen...

Tyvärr så har min inloggning legat nere i två veckor nu drygt ledsen för det, men nu verkar det fungera bättre, dock går uppladdningen av bilder fortfarande mycket sakta men problemet skall snart vara ur världen. Jag kommer inom kort att skriva en säsongs sammanfattning, samt lägga in fler bilder sånt är ju alltid kul att titta på. Lägger in en bild som Sigge herten tog på träningen på Stadioncrossen i Kalix. Banan var verkligen hysteriskt rolig att köra, feta hopp på närmare 40 meter och hääärlig höjd säkert 6 meter, och otroligt utslagsgivande och tekniska tripplar där man fick ändra tempo, tror det är den tekniskt sett svåraste banan jag kört. Såå en stor eloge till banbyggarna på Karlsborgs stadioncross, mera sånt. Träningen kändes bra men tyvärr så fick jag tekniska problem redan på första varvet men fullföljde dock hela träningen, men mer om detta in min sammanfattning.

Väl mött och hejs från mig till er/ Mattias Kjellin

12/3

Tjennaaa..

Föregående vecka blev det många träningspass på min Yamaha men även lite gym, rappningsproblemet är nu mer ett minne blått elle svart var nog närmare sanningen. Nu sitter det Wahlbros hjul monterade och det funkar kanonbra.

Helgen som var så åkte jag och Daniel Ojja back sm på lördagen och cross i råneå på söndagen.  I backe körde jag i klassen pro-open me min standard Yamaha, var 1a 1a 2a i kvalen men i semin så blev jag bara 5a pga av en startsmäll, ojja kom till b-final i Racer och slutade på en femte plats där, mycket bra om ni frågar mig.

Crossen på söndagen. Morgonträningen kändes riktigt bra j-vligt bra faktiskt hittade en perfekt setup på dämparna på den mycket gropiga och krävande (läs roliga) banan. Slutade på en andra plats i det första heatet, men skoter kastade helt okontrillerat på dom två sista varven. Det visade sig att bakdämparen hade tappat gastrycket och var i klass med en madrasspump elle nåt sånt. Har inga reserv så det blev till att bryta för min del.

Men Daniel gjorde en verkligen fenomenal insats, han kämpade sig genom alla varven i kaveln och kom som enda backåkare vidare till finalen. Där kördes det åtta varv, detta var något jag var noga med att påpeka hahaha. Tyvärr sp krachade han tidigt i finalen efter en ihopkörning med Anna-Carin"berget"Karlsson. Men han genomförde sin första crosstävling på ett mycket bra sätt tycker jag.

Nu ska jag ut på ett pass på banan i boden, ska verkligen köra slut på kroppen idag, hade planerat att köra hört måndag tisdag och onsdag för att sen vila och ladda för sista Pro Sm kvalet på lördag, men efter en hel del missöden med de mekaniska så blev maskinen inte klar förän imorse, bla annat så hade jag totalt knäckt svingen i boggien pga av hårda genomslag när dämparen kastade in handuken, men nu ska allt va shysst....

Hejs. Mattias Kjellin

 

26/2

 

H h heej.

Skulle åka till Älvsbyns bana för att få ett pass ikväll,jag hade ju fått  mina Kimpex drivhjul idag, rev isär Yamahan och skulle bytaut mina gamla rappande bombardierdrivhjul. Drog av dom gammla från axeln och skulle dit me dom nya...men tyckte dom så små ut, och visst naturligtvis så var det ju FEL, hade fått 2,52 delning morr. Har nu fått tag i ett par me rätt delning i tärnaby på Stenmarks maskin. Och ibland så har man lite flyt, det var så att Mattias Lönn (Skotercross förare och säljare på Duells) var där och på väg ner till Arvidsjaure, så det blev ju lite närmare, så jag åker nu dit för att möta upp och hämta prylarna.

Hittade en film på youtube från Stadioncrossen i Söderhamn Super snoX Challenge 2007, där hände en riktigt otäck olycka. Landade på Ted Lindborg när han landade kort i stora platån och han skadas riktigt riktigt illa, det är nåt jag aldrig glömmer och är verkligen verkligen glad att han är tillbaks på tävlingsbanorna, han var faktiskt nära att gå bort.

Det är inte med på filmen som tur är, men det är några fina heat i allafall...

http://www.youtube.com/watch?v=Ks0OumHqifs

Hejs. Mattias Kjellin

Missa inte detta.....

Kolla deras reklamfilm på www.speedandstyle.se kolla under media

En sak är säker, vi ska dit...

 

23/2

Tjenare.

Igår Söndag så körde jag ju som bekant SM kvalet i Skellefteå, banan var som vanligt i Skellefteå mycket bra, riktigt mycke snö och Gropigt som F-N, ett riktigt slagfält 2meter djupa gropar banan runt. Jag trodde inte att det skulle gå så bra att åka på denna bantyp med yamahan, men det visade sig att jag hade fel, och så här i efterhand så känner jag att jag kunnat åka fortare och aggresivare helt klart, men detta var min första tävling med mitt nya märke så en viss inlärningstid är det ju alltid. Jag var sjua i mitt första kval heat och sjua även i det andra, starterna var väl sisådär. Kom inte direkt till final, saknades fyra poäng för det, så det blev att gå den långa vägen via b-final, men dit hade jag kvalat mig iaf. Jag preparerade starten noggrant innan jag åkte ut på starbädden, kanske för noggrant tillochmed, fick jorden skidres i starten och fick släppa av gasen för att inte slårunt, kom in som artonde man in i första kurvan, efter dom sex varven man körde i finalen så var jag uppe på en åttonde plats, hade behövt två placeringar till för att komma vidare till A finalen.

Positivt var bla att jag kände mig inte det minsta trött under heaten, kände mig riktigt stark även på sista varven, så träningen verkar då fungera. Ett problem som jag haft med Yamahan är att den rappar på mattan, det blir riktigt svårt att trippla och dubbla om mattan rappar till just när man kommer i upphoppen och försöker att få med sig fart och höjd för att pricka en landning i en grop 20meter bort, blir liksom svårt att lita på att maskinen tar mig dit jag vill, utöver det så har det inte varit ett enda fel på Yamahan och det är någor jag alldrig varit med om faktiskt.

Summan av helgen är... Jag tycker att jag visat att man visst kan åka fort med Yamahan, även på dom allra gropigaste crossbanorna som finns. Och jag vet att det skulle ha varit en klar fördel om mattan inte skulle rappa osv, starterna skulle även dom bli bättre för nu måste jag åka med så spännd matta att det går riktigt tunkt, hoppas att jag hittar lösningen på problemet. Jag har även fått bevis till mig själv att jag är i bra fysisk form, kännde mig stark när jag såg många andra förare hänga som disktrasor i styret :-) med det menar jag inte alls att jag är stålmannen eller nåt sånt, bara det att fysen är riktigt bra så det känns ju skönt.

Om det finns någon som tror sig ha lösningen på mitt "rappnings" problem så skicka gärna ett mail adressen är mattias@teamkjellin.com eller ring 070-3626048. Jag kör med Bombardiers 2,86 8kuggars noslipdrivhjul, samt en 2,86 44,4mm bombardier matta. Väldigt tacksam för svar ifrågan

Hejs,Mattias Kjellin

Foto: www.bultensfoto.se

 

21/2

Japp då var d dags.... Imorgon Söndag så startar jag och mitt nya märke Yamaha i Pro SM snocross, Körde mitt sista skoterpass i torsdags och körde kondition och styrke igår. Servade och gick igenom maskinen igår kväll och natt, var väl klar vid o4,oo zzzzz. Ny matta, bromsar, kedja, drivaxel, samt efterdrog varenda bult i maskinen bara för att va på säkra sidan, drevade även upp en kugg då starten e mycket låååång i skeå. Nu ska jag bara mappa upp bränslet något idag, sen blir det lasta. Började ladda me sjukt mycke käk och vatten redan i förrgår, käker enligt ordination 7 till 8 ggr om dan, blir ju ett träningspass bara att tugga 20 timmar per dygn :-)... Nåja det är nära nu,..

Hejs svejs grus å gnejs/ Mattias Kjellin

19/2

Heej

Igår tisdag blev det ett skoterpass samt ett styrkepass på kvällen, tyvärr så har vi grymt kallt här i norrbotten var visst minus 41,5 just utanför jokkmokk imorse, hoppas på varmare väder inom kort. Om det inte går att körträna i morgon så ska jag se över drivhjul och matta inför kommande helgs SM kval. Ja ochså blir det väl lite gymm också. Stay tuned

 

Hejs. Mattias Kjellin

 

15/2

Tjenixen.

Sista dagarna så har det flytit fiint med träningen, kört fyra skoterpass sen i onsdags men även lite gym ochså. efter dagens pass på Bredåkersbanan så känner jag mig lite sliten. Tror det blir vilodag imorgon för att sen åka tis ons, kanske även hinner att blåsa upp till Jokkmokk och galningen i Purkijaure(Mats Tikka) vi ska köra Yammorna i dynon har vi tänkt. Hoppas på att hitta lite pulver och kanske få den ännu rappare på gasen. Lägger ut lite bilder från dagens träning.

Ojja var och åkte backe i Ammarnäs, han var 2a 3a och 1a i kvalen, men tyvärr så missade han starten något i c-finalen och därmed så gick han tyvärr inte vidare till a-finalen. Han va riktigt nöjd med tävlingen men lite butter för att hann missade starten i C, blir säkert bättre till nästa tävling.

Min nästa tävling blir SM kval i Skellefteå, nu till helgen.

Lägger ut två åkbilder samt Martin Sundberg som brukar va me och hjälpa till på tävlingar och att fixa vår träningsbana här i Bredåker. Här har han just sladdat banan efter dagens träning me Yamman, sista bilden är när vi skottade och fixade första upphoppet i rytmsektionen för att de ska va möjligt att trippla.

Hejs. Mattias Kjellin