10/2-2010

Godafton.

I fredags åkte jag och Daniel Oja samt Martin Sundberg till Måttsund utanför Luleå för att rejjsa lite. Det var Hill-X som var aktuellt. Jag körde tre klasser denna kväll, Pro-Stock, Pro-Open, samt Racer. Jag åkte första kvalrundan jag vann Pro-Open blev tvåa i Pro-Stock men i racer så blev det en liten startkrach i första kurvan. Jag gick omkull lätt, men på något sätt så lyckades jag fastna mellan styret och armen till handtagsskyddet och vred höger handled illa. När jag skulle ut i nästa heat så kunde jag inte vrida runt styret ens pga av att det gjorde så j-vla ont, Eftersom jag har skadade handleden väldigt illa för två år sen så har jag bla inga ligament i den så därför så ville jag inte riskera något och bröt tävlingen för att dagen därpå kolla om det var något allvarligt, men det var det inte bara en kraftig stukning, gick med skena tills igår och nu är det helt ok.

Igår blev det ett styrkepass överkropp, och idag kondition rodd 40 min, milen på 39,12 snitt 1,57,1 per 500m, vu körde även utfall med stång efter konditionspasset, känns i skinkorna det lovar jag.....Det var tänkt att vi skulle åka skotercross ikväll men det blev så kallt, minus 25 brr

Hur gick det för Daniel i klassen Racer då ?

Det gick bra för min vän och mekaniker eller "Matrialare" som han själv vill kalla sig. Eller bra och bra, bra till och börja med iaf, Han var etta tvåa i starten, men en startkrach satte käppar i mattan för hans resultat i detta heat, han slutade på en femte plats i heatet, lagomt till andra heatet så hade ett relä i tändsystemet brunnit så han hade ingen ström till någonting, skotern gick klockrent men utan baklyse får man inte tävla, det gjorde en medtävlare till daniel funktionärerna minsann uppmärsamma på, jodå. Så då var det färdigåkt för denna dag då.

Hoppas på ett banpass imorgon om vädret tillåter...

Hejs Mattias Kjellin

Foto. Bultens Foto

 

4/2

Tjosan igen....

Designkittet vi gjorde tillsammans med www.hgdesign.se finns att beställa hos dom. Telefonnr och mail adress finns naturligtvis på deras hemsida (följ länken). Lägger in en bild på kittet, det passar skidoo xp och du får det med dina sponsorer färger och valfri design. Matrialet i dekalerna håller absolut högsta kvalite och sitter kvar det lovar jag. Håller på att ta fram till Yamaha nu även andra märken kan bli aktuellt om intresse finns.

Hejs Mattias Kjellin

4/2

Igår så körde jag mina mil till Älvsbyn för att träna på Höghedsbanan, 7 mil enkel väg för att va exakt. Men banan var helt ihopfrusen och alla tripplar och dubblar var superspetsiga och då blir det lätt att man drar nån krach när man ska ta kombinationerna. Så skaderisken var för stor, så jag åkte runt i 30min i lugnt tempo och sen så lastade vi alla som var på träningen. Nee öhh nu blev d lite fel....Jag lastade ju inte in alla som var på träningen i min buss utan alla som var på träningen valde att åka hem, varför sig vad jag vet iaf. :-)... Jag körde hem mina mil och sen fick det bli ett rygg och magstyrke pass istället.

Ikväll för det bli bredåkersbanan, det blir jag Daniel Oja, Christian Backelind, och Anna-Carin arlsson som ska träna ikväll.

Jag kommer att köra Backtävlingen i Måttsund på fredagkväll, är anmäld i tre klasser där Racer, Pro-stock och Pro-Open. Jag kommer även att köra SM Kval 1 i backe i Älvsbyn på Söndag, jag är anmäld i Pro-open där.

Hejs Mattias Kjellin

3/2

Godmorgon !

Idag så ska yamahan monteras ihop efter lackering, har framvagnen kvar att lacka men det får bli senare kanske imorgon om jag hinner. Vi kommer även att tillsammans med www.hgdesign.se ta fram ett dekalkitt även till Yamahan, det blir ett färdigskuret dekal och designkitt som enkelt anpassas efter just din design färger och sponsorer. man kan välja endast framdelen av skotern eller även hela chassiet. Man mailar bara sina loggor och kommer överens med HG vilken design och vilka färger du vill ha. Det blir helt makalöst snyggt och dekalerna sitter det lovar jag. Det är förövrigt samma matrial som till Motocross hojjarna. Vi tog fram ett kitt till Ski-Doo ifjol och det var både supersnyggt och stadigt, det höll hela förra säsongen, ja det håller även denna säsong för Henrik mases som köpte min fjolårsracer. Det finns även färdiga mallar till statrnummerskyltarna som racesupport säljer. Så om du har en Ski-doo eller yamaha så finns designkitt att beställa från HG, jag kan ta främ även till alla andra märken om intresse finns, ring eller maila isåfall.

Ikväll så blir det träning på Älvsbyns bana, kanske ett styrke pass idag om jag hinner. Hade bäst Hejs Mattias Kjellin

Men vem f-n har smugglat in ski-doo delar in i lackboxen......måste va den där Daniel Ojja, tror jag lackar dom artic-cat gröna.......... Hejs igen

 

29/1

ÄNTLIGEN.......

.......som vår vän Fylking skulle ha sagt.

Vårt bromskitt till Ski-Doo och Lynx är klart för leverans till cross och enduroförare, eller den aktive ledsmiskaren. Känslan blir helt super, man litar på maskinen bättre, och det krävs väldigt lite kraft i handtaget, man tar med lätthet fast mattan med endast ett finger om man så vill. Man sparar väldigt mycket kraft i underarmarna. Problemet med glöddgade skivor och fejjdande bromsar finns inte mer. Du åker heat efter heat även i plussgrader HELT utan problem. En annan fördel är att man byter belägg helt utan verktyg, man trycker bara ner en fjäder och drar ut beläggen snabbt och lätt.

Belläggen till detta ok finns i många olika hårdhet och det är billigare att byta beläggen än i standardoket. Jag personligen har använt dessa bromsar sen förra säsongen och det har verkligen funkat kanonbra, aldrig ett problem. Jag har använt mig av beläggen med betäckning c44 och c55, dom verkar vara helrätt för cross.

Som bekant så dras Både Ski-Doo:s och Lynxs crossmaskiner med xp chassiet med stora bromsproblem. Man ser maskiner som åker runt på banorna med helt rödglöddgad bromskiva och därmed i princip helt utan bromsar. Värmen går även in i drivaxellagret varpå livslängden för det förkortas markant. Det är naturligtvis lite olika vilken körstil man har, men många blir utan bromsar redan tidigt i heaten, då går det inte att köra fort längre.

Orginalbromsen kräver även stor kraft i handtaget för att ta fast mattan även i lätt före, och när det sen är moddföre så är problemet ännu större, jag vet dom som till och med har fått vänster byxben uppbrännt av bromskivan.

Bromsoket i detta kitt är av 4kolvstyp och är ett billet ok som är hämtat direkt från roadracingen. Det som ingår är. 4kolvs billet bromsok, Billet aluminium okfäste, Stålspunnen bromsslang av hög kvalite, 10,9 stålbultar till oket.

Och du ! Kom ihåg att du kan ju behålla detta kitt när du säljer maskinen och sen montera du det på din nya ski-doo eller lynx !!

Priset är 6650+moms komplett.

Priset för fyra belägg (ett byte) c44 eller c55 är 640kr+moms

Fler bilder i galleriet.

Ring för mer info eller beställning 070-3626048 /Mattias Kjellin

29/1

Tjena !

Nu känner jag mig helt frisk och har så gjort en längre tid nu, träningen kunde återupptas lite försiktigt redan den 14/1 och har därefter ökats på, nu kör jag på för fullt med varierad träning dagligen. Har fått tre riktiga pass med Yamahan med Öhlinarna monterade.

Jag vet att många tror att allt positivt man säger om sitt märke och maskin är något man säger för att man "förväntas" säga det även om det kanske inte alltid är så. Men jag måste säga att jag är verkligen positivt överaskad över Yammans kapasitet. Först och främs ett stort jätte pluss för motorn, den är verkligen helt kanon, stark rapp som inget annat, den skjuter nåt fruktansvärt ut ur gropar och kurvor. Visst maskinen är tyngre än tex Ski-Doo:s XP rs 600 men det märker man inte av så mycket. Man tripplar, vinklar, och hoppar trasiga upphopp utan problem och boogien är mycket förlåtande, hästländgder bättre än tex Ski-Doo:s. Kort sagt en mycket bra crossmaskin.

Hoppas på att hinna ett skoterpass ikväll i Älvsbyn, annars blir det rodd en mil samt ett benstyrkepass på Winternet.

Hejs, Mattias Kjellin

13/1

Heej.

Här följer en uppdatering för den gågna helgen fram tills idag......

Min dämpare från Öhlins anlände onsdagkväll med bussgods och så långt var allt frid och fröjd. Kände mig lite hängig i kroppen sent på onsdagkväll men jag trodde att det var pga den hårda  träning den sista tiden men inte.... Vaknade på Torsdagmorgon med feber jag trodde inte det var sant, jag ska ju till Östersund på Artic-cat cup. Åkte in på Apoteket och förklarade läget, köpte på mig en kasse olika produkter från världens alla hörn. Fredag var jag helt däckad, på kvällen hade jag 40graders feber det satt i ända till lördag kväll. Jag fick ringa min vänner för att komma och elda hemma hos mig, hade bara 15 grader varmt i kåken ett tag, och jag orkade inte ens resa mig ur sängen så tack för de Björn och "Lappen". Nu är jag feberfri men nu har viruselendet satt sig på balansnerven elle va de nu hette, känner mig mer yr än vanligt men allt är iaf mycket bättre idag. Hoppas på träning på torsdag.

Hejs. Mattias Kjellin

 

6/1

Tja.

Nyss hemkommen från ett snocross-pass i Älvsbyn, måste verkligen säga att ÄMS har lyckats bygga en verkligt rolig och utslagsgivande bana, det är rytm i banan hela varvet runt, många trix och kombinatoner. det var många tunga namn på träningen idag, bla Fredrik Granberg, Jonas Wikström, Petter Nårsa, Emil Adam och Filip Öhman, Anna-Carin Karlsson mfl säkert ett tjugotal totalt. Följetongen stötdämpare fortsätter för min del, dämparna lyser fortfarande med sin frånvaro men jag måste säga att Yamahas tekniker har verkligen lyckats få till en bra chimsning på standard dämperiet, skotern känns väldigt lugn och förtroende ingivande trots att den är för mjuk för mig, det är ju förståeligt då jag väger 100kg med utrustning på och skotern är chimsad för hård ledkörning, det går att åka hyffsat tempo men man vill ju inte chansa i nån trippel kombination exempelvis, men som sagt mycket mycket bra orginalfjädring, tack för det Yamaha.

Hejs. Mattias Kjellin

 

5/1

Äntligen har kylan släppt sitt stadiga grepp om Boden med omnejd, nu är det bara -5 så nu ska det nötas bana, Yessss

Hejs.Mattias Kjellin

 

2/1

Hej igen...

......jag bara måsta länke till denna bizzart roliga lilla sketch, se och njut.. hahahaha

www.youtube.com/watch?v=foj9TYpWAlU

Hejs: Mattias Kjellin

 

2/1

God fortsättning på er alla !

Ja då va man just hemkommen från gymmet då, blev överkropp idag. Egentligen så hade jag tänkt ta ett skoterpass men termometern visade -26 på morgonen så det blev gymmet som sagt.

Ja då var det dessa j-vla dämpare då, nåt som är skummt är att dom blivit skickade två gånger, jaa du läste rätt TVÅ gånger, och då ska ni veta att dom är tydligen inte alls skickade än idag. Jag skulle få fraktsedelsnr på mellandagarna men dom ringde alldrig upp och nu förstår jag ju varför.....

Hoppas bara att jag hinner med ett par pass med Öhlinarna innan jag åker mot Östersund, jag har åkt på rätt bra men bara med standard ledåkarfjädring, så man får ju hålla igen rätt mycket. Nåja det är bara att bita sig i armbågen och hoppas prylarna kommer nån gång. Dom var beställda redan innan jag fick skotrarna, men det ska tydligen alltid vara någonting som inte klaffar.

Hejs. Mattias Kjellin

31/12

Halloj.

Nu är jag hemkommen från jokkmokk, det blev ett fint träningspass på en mycket bra crossbana, där finns alla möjligheter för att arrangera riktigt underhållande och utslagsgivande tävlingar. Lägger ut nån bild därifrån.

Team Kjellin Snocross önskar er alla ett riktigt gott nytt år.

Skål på er alla. Mattias Kjellin

29/12

Goderafton.

Hoppas att julen varit snäll med er alla....öhh nä ja menar att ni varit snälla me tomten, nä inte tomten, men att ni varit snälla me....äsch ni vet va ja menar :-). Själv så är man ju hamigt snäll så då får man strumpor å sånt.

Nåja nog me kulsvammel nu, jag har dragit på mig en trilsk förkylning som inte ger med sig, är nog inne på min tionde dag nu inte bra alls, men nu väntar ja inte mer utan jag åker upp till jokkmokk för att träna me Yamman, träningskompis för dagen blir Henrik Mases från Rättvik. Han är för övrigt stolt ägare till min fjolårsracer, nåt han är så stolt över att han höll sig hela fem varv innan han krachade maskinstackaren, inte så farligt bara HELA huven styret å styrstången. Styrstången gick rakt av, men den svetsade jag hos Tomas Lendholm i Sunderbyn, (tack för lånet av prylarna) och varsågod Mases. 

Förövrigt så väntar jag på mina stötdämpare från reveljen (Öhlins), dom är grymt försenade men felet ligger inte hos revelj utan dom har fått fel prylar till mitt set. Nytron tycker jag går riktigt bra bara för mjuk fjädring men hoppas att dämperiet kommer imorgon.

Nått som förgyllt min tillvaro dom sista fyra dagarna är ett helgalet, snurrigt, förvirrat gäng från Rättvik. Vi har naturligtvis åkt mycke skoter, men mycket annat kul ochså, nu ikväll så åkte dom upp till Jokkmokk, saknar dom alla redan men imorgon så träffas vi igen, och då är det skotercross som gäller igen.

Bilden fr vänster. Skatebords, Linda, Henrik, Lönis, Samuel, Jojje

Skatebords: Helskön kille som avslutade dagens skoterfärd med en frontflipp med sin lynx.

Linda: En helvacker tjej som försöker hålla koll på detta gäng, besök gärna hennes hemsida www.unikajag.se

Henrik: Skotercrossförare med en skostorlek på 51

Lönis: Helt klart hjärnan i gänget, håller koll på precis allt. Vilket är tur för dom övriga

Samuel: En historieberättande raggare som kan få magmusklerna att byta plats med sina storys

Jojje: Han gör allt han kan för att skapa oreda, nåt han bemästrar till fullo men alltid med glimten i ögat. Han är bara en Rättvikswannabe han kommer från jokkmokk egentligen

Hejs. Mattias Kjellin

 

9/12

Gokväll

Ja nu har det blivit en hel del skoterkörning, men även lite gym. Efter senaste jobbet som va i Arjeplog så han jag med ett fett crosspass på Simon Flinkfälts o co:s bana, d va riktigt kul att få testa Yamahan på bana,faan va skön effekt de är i den rovan. Åkte helt råstandard, dvs inga nosliphjul, 30mm matta och standarfjädring. Det funkade riktigt bra måste ja säga me tanke på att detta är en ren saluskoter. Visst, fjädringen e lite mjuk och kanske inte d bästa fästet. Men förutom d så var det verkligen en positiv bekantskap med fyrtaktaren. Åkte fullt sista körpasset och farten va helt ok. Håller nu på att montera nosliphjul och en 44mm ripsawmatta, slirdrev och en kugg mindre övre drev. Väntar även på ett set på Öhlins 46or från Revelj Racing, ska verkligen bli kul att få testa den efter dom ingreppen. Förövrigt så pratade jag med en snabbfotad crossförare som lystnar till efternamnet Dewall från södra idag, han va sugen på att komma upp för att träna några dagar nästa vecka. Så då ska vi göra allt vi kan för att plåga Skiten ur varandra på banan, å sen så ska jag plåga han me arbete här i Bredåker, här i kåken finns mycke att göra... städa, putsa fönster, dammtorka, skura, klyva ved, å skotta snö.... hahahah nä skämt åsido ska bli kul me en ny träningskompis. Vi har riktigt bra me snö nu säker 50cm Häääärligt.

PS: Har många bilder att lägga in men min snabba internet koppling är nere, kommer igång igen om 10dagar sitter nu 0,2:s lina suck

Over and out. Mattias Kjellin

25/11

Godmorgon

Idag blir uppdateringen ifrån Gällivare, en trevlig stad om ni frågar mig, det var faktiskt nära att jag flyttade hit en gång i tiden, fin natur supertrevliga o roliga mäniskor.

Klockan e nu 08,43 och jag har just kommit tillbaka på hotellet efter en löptur. Som sagt så är jag här för att Volkswagen spelar in en reklamfilm här tillsammans med längdåknings landslaget, och jag medverkar i produktionen. Igår började vi 06,00 och ja var inte tillbaka på hotellet förän 23,30 så det blir långa dagar. Igår så var de mycke skoterkörning men många andra "trix" bla så tog vi en splitt ny Passat körde den nerför ett par hala aluminiumramper utför en stenkaj för att slutligen landa nere på Vassara sjön. Där skulle Gunde Svan köra den tillsammans med några skidåkare irån ett skidgymnasium. Blev ju inte helt lätt för att det var snöstorm helatiden, har säker kommit ca en decimeter nu.

Nä nu måste jag sluta vi ska ner och köra lite hjullstare på vassara, tror ja hinner testa nytron idag ochså har jag lovat några stockholmare att få åka lita skoter he he he he.......

Hejas. Mattias Kjellin

19/11

Tjenare !

Nu är allt äntligen allt klart... Det blir märkesbyte i år, jag kommer att styra för Yamaha denna säsong. Det känns verkligen kul och sporrande att få åka för ett nytt märke. Jag är fullt medveten att denna övergång förmodligen kommer att kräva en hel del inlärning , ja menar det är ju en hel del skillnader mellan min fjolårsmaskin och en Yamaha Nytro RTX. Det ska verkligen bli spännande. Båda maskinerna finns redan i min ägo, men jag har ännu inte bestämt om jag ska prova att åka Pro Open med den ena, eller om de bara blir Pro Stock för hela slanten.

Om allt går enligt planerna så blir mitt första träningspass på Yamman redan i helgen. Jag vill även passa på att tacka Yamaha och Olsson på Yamaha och hela familjen Hed på Yamahacenter i Luleå för deras förtroende.

Förövrigt så flyter träningen på riktigt bra, det är bara lite svårt att hinna med två pass om dagen nu, men det går. Ska även medverka i en reklamfilm för Tyska Volkswagen, inspelningen börjar på söndag uppe i gällivare. Det kommer bli ett jäkla körande,  har lite repjobb ochså utanför glommersträsk, men men jobb ger pengar och skotercross tar pengar....

Har lagt in lite bilder från vår medverkan i reklamfilmen för Vattenfall och Svenska skidlandslaget i galleriet.

Hejs/Mattias Kjellin

 

5/11

Tjosan hejsan....

Här följer en uppdatering. Träningen går som på räls, dock har jag varit förkyld  så jag missat några dagar. Jag och AnnaCarin Karlsson var och sprang intervall  i skidbacken på pagla skidstadion igår, vi provade att använda stavar och staka järnet samtidigt som man kutar 110%, jobbigt men de gar det kan jag lova. Idag så blev det ett styrkepass på mitt gym Winternet, nåt som va konstigt va att jag faktiskt ökat i lutande hantelpress ?! De e ju kanon att man kan vila sig i form och bli starkare genom att snyta sig och käka vicks blå :-)

Va me om en liten adrenalinkick på jobbet idag, jag är och kör grävmaskin på Vallsberget utanför piteå, det är en skidanläggning för utförs och längdåkning. Mina arbetskollegor ville att jag skulle upp i branten just innan toppen på backen, det är ca 600meter upp dit ja skulle o göra en justering. Det har ju fryst på rejält nu så det är grymt halt med stålband nu, o ja va då inte de minsta sugen på att klättra upp dit det kan jag lova.

Jag kom nästan ända upp till dit jag skulle när det släppte något, jag backade upp så att jag skulle kunna ta emot mig ifall nåt skulle inträffa, och de var ju kanska troligt me tanke på att jag har en maskin på 20 ton som står på ett par skridskor i 40 graders lutning....... Det tvärsläppte och jag kanade blixtsnabbt neråt, jag försökte att slå ner skopan i kälen men de bara gled, faaaaan de här går alldrig bra tänkte jag, till slut så slog skopan fast mot en sten som satt rejält fast i kälen.  Jaha nu då... under vagnen stod på skrå och så fort jag släppte lite så kände jag att det fortsatte att glida, huvva. Polarna kom upp med en fet pistmaskin fort som f-n och höll bladet mot min skopa och på det sättet kom jag ner helskinnad och med grävarn i behåll. Men jag upptäckte en sak när ja kom ner, det var helt tomt i backen nedanför mig, d fanns varken fyrhjulingar eller hjullastare kvar o inte en gubbe så långt ögat nådde, alla stod i skogen bredvid backen konstigt.... ;-) Sen med vibrerande fötter o knän så fortled arbetsdagen på betydligtplanare mark !

Imorgon så blir det konditionsträning, jag o Annacarin ska springa milen imorgon och kanske lite ryck i nån backe om vi orkar, hade bäst så länge så höres vi igen inom kort.

Bild 1 från Söderhamn 2007 jag i ledning lang tvåa öjjer trea.

Bild 2 Jag och Adam Renheim i fight

Hejs. Mattias Kjellin

 

25/9

Tjenare igen

Den gångna månaden har varit en mycket bra träningsmånad för mig, axeln känns starkare och starkare. Träningsgraden har varit stundvis hög, har ibland kört 2 pass per dag tex ett motocross pass, käka en kort stunds vila, ett rejält styrkepass på d. Ibland så kör jag skogslöpning direkt följt av ett styrkepass på ca 1-1,5 tim. Det gäller att man käkar rätt och ofta när intensiteten är på den nivån, men visst har jag haft kortare viloperioder ochså, det behövs lika väl som träningen i sig.

Jag har haft mycket och många jobb åt firman ochså under månaden där Cliffton har varit den största uppdragsgivaren, tack för förtroendet Clifftons ledning. Det är många nya uppdrag på gång,  börjar nu på måndag i Piteå på vallsberget åt Erixons Entrp, ska köra en Komatsu 160 bandgrävare, ska gräva ner 2-3km rör för konstsnöanläggningen där.

I söndags så blev Motocross träningen faktiskt i Lycksele, dom hade en riktigt rolig och teknisk bana där, det var två killar där som visade mig lite om banan riktigt trevliga va dom dessutom. Vi snackade en hel del skoter ochså, dom berättade att dom har två riktigt talangfulla unga killar i klubben, som nu ska ta över som fanbärare åt Lycksele MS skotersektion. Tidigare så har det ju varit den mycket framgångsrika Daniel Olofsson som bland annat vunnit SM Guld i Pro serien, det blir ingen lätt uppgift för grabbarna, men som sagt så är dom visst ruskigt snabba, så håll utkik efter Lycksele på resultatlistorna i vinter.

Lägger in nån bild från den gågna helgen.....

Hejs. Mattias Kjellin

28/8

Tjo !

Vaknade med en förkylning i kroppen i morse så idag blir det inte mycket till träning, rehab axel samt lätt styrke rygg o mage. Igårkväll så åkta jag o Wiggo ner till SSAB i Luleå och körde hem en hjullastare åt Cliffton, den pojken är verkligen alldrig tyst och nu har han snackat i komradion ochså, han hittade nån timmerkusk att snacka med gissa om jag skrattade. Idag så har det varit reparation av en Komatsu hjullastare ute i fält. Det gick bra hittade felet och maskinen va igång efter 5 timmar, dagen avslutades med en maskintrailing från luleå.

Hoppas nu förkylningen släpper snabbt så man får fortsätta med den så viktiga återuppbyggnaden av kroppen, samt försäsongsträningen.

Hejs. Mattias Kjellin

26/8

Hej hej !

Nyss hemkomen från ett Motocrosspass på Bodens motorstadion, blev tyvärr inte så mycket köra ikväll pga att man lagt upp ett för mig nytt körshema tillsammans med knattegänget (65-85cc). Man kör varannan halvtimme, och eftersom jag var något (läs mycket)sen så hann jag bara med en halvtimme, så de blev just bara uppvärmningen. Men jag tycker detta chema är bra, det blir ju helt rättvist o de ska det ju vara, dom behöver ju minst lika mycket körtid som vi. Det är förövrigt riktigt kul att titta när knattarna flyger fram, för det är just de dom gör, grymt duktiga e dom.

Så här har träningen sett ut sen sist jag skrev...... 20/8 motocross, 21/8 styrke, 22/8 styrke, 23/8 motocross, 24/8 motocross, 25/8 löpning samt hinderbana.......

Det går fortfarande bra att hinna med träningen även om vi jobbat mycke övertid på sista tiden, men nu går vi tyvärr mot mörkare tider så man får passa på nu medans det går att åka cross till 20,30, vill även passa på att tacka Cliffton www.swerock.se/foretaget/cliffton som gett mig många uppdrag åt dom, nu senast har jag lastat ut och sorterat med grävmaskin ca 700kbm fyllnadsjord till Nåiden bygg, innan det så var jag på SSAB och lastade ut ca 3000kbm därifrån, förutom d så har det blivit lite jobb med en Volvo 240 EC grävare och en Cat 307 med hydralhammare mm.

Nu ska jag på ett repjobb, det har bytts bom och sticka på en gammal Åkerman H 14, nu ska all hydraulik dras och kopplas i. börjar med det imorgon. Sen imorgonkväll så blir det ett konditionspass. Over and Out.

Hejs. Mattias Kjellin

19/8

Jiiiiiiihaaaaa !

Sitter här med svetten formligen rinnande ner på golvet och med ett gigantiskt smile i mitt ansikte, kom just från mitt första Motocrosspass i år och fyyyy f-n va kul alltså. Och vadsom ochså är bra är att axeln inte kändes alls faktiskt, hoppas d fortsätter så. Har tränat både styrke och kondition dagligen, förutom fredag lördag har varit lite förkyld men nu känns d bra.

 Har lyckats ta tillbaka 4kg av den vikt jag tappat när jag inte kunnat träna tidigare, höres inom kort igen !

Hejs. Mattias Kjellin

8/8

Träningen fortsätter flyta bra, den sträcka jag cyklar när jag kör mina landsvägspass orkade jag faktiskt riktigt bra trots det långa uppehållet, men pulsen ligger ca 10-15 slag högre för att ta sträckan på samma tider. I Onsdags så blev det lätt intervallträning samt axlar mage och rygg hemma. Igår så körde vi ett TUNGT styrkepass på Winternet tillsammans med min gode vän Oskar, han lärde mig många för mig nya och bra övningar. Idag Fredag så blir det konditionspass och ett benstyrke pass ikväll.

Hejs, Mattias Kjellin

5/8

Hej ! Äntligen har min vilotid för axeln efter operationen gått ut, söndagen blev det konditionsträning bara ett lugnt löppass på ca 30 min. Igår Måndag så var det styrketräning på mitt gym Winternet i Boden, jag körde igenom hela kroppen även axlar, det kändes helt ok, ikväll Tisdag så blir det ett tunkt Cykelpass, jag har mycket att hämta igen och snart så ska jag äntligen få äntra min KTM 450-07. Jag lovar att den är den mest välservade Ktm:en i sverige, vet inte hur många kvällar som jag bara servat o längtat att få plåga henne igen, och snart så är det dags. Ska bara samla på mig lite mer axelstyrka först. Nä nu ska jag käka en massa krubb, vänta 2tim sen ut och cykla. Vill även passa på att tacka min leverantör och sponsor av kosttillskott för idrottskvinnor och män, det kom just en leverans från dom nu när min träning kan återupptas. Dom har tillskott för alla idrotter, från Bodeybuilding till Maratonlöpare och Moto och snöskotercrossförare, märket är Fairing, så ett stort tack till dom. Besök dom gärna på deras hemsida www.fairing.se 

Hejs. Mattias Kjellin 

25/7

Tjo ! Nyss hemkommen från årets upplaga av Motorveckan i Lycksele, där samsas all tänkbar motorsport, det var verkligen mycket folk i år. Jag personligen var väl då kanske mest inresserad av .....vadå ? Ja just d, skotrar och då va de ju så förträffligt att det arrangerades en Skotercross tävling på vatten, ett team som var riktigt vinnarsugna och åkte fint denna kväll var  Team Almostlake, gissar att dom kommer från Nästansjö (jag har en kompis som isåfall kommer från "Turnaround swamp"). Man körde även en longjumptävling, tyvärr så var det nåt missförstånd mellan arrangören och dom tävlande, när longjumpen skulle avgöras. Man fick bara ett hopp, men många av förarma trodde de va två. Och det var väl d mest realistiska, ja menar jag vet ju själv hur det är när man kommer mot ett fett platåhopp för första gången på någon ny bana man alldrig har kört, första varvet så känner man ju bara på rampen/upphoppet innan man fläskar på för fullt, och nog tror jag att det är samma för dessa herrar. Hur som hels så var det kul att se. Cristian Munter hoppade riktigt långt i sitt andra försök men det fick ju som sagt inte räknas i tävlingen, även Nilsson fick bra me luft under vingarna i sitt andra försök.

Lägger ut lite bilder från tävlingen i Galleriet.

Hejs från en träningssugen :Mattias Kjellin

22/7

Tjenare ! Kan bara säga en sak..... Om du/ni alldrig varit i Uddevalla på Motocross VM så GÖR de, det blir ett minne för livet det lovar jag. Vi som åkte ner i år är så j-vla nöjda med helgen, det är verkligen sommar halvårets höjdpunkt verkligen. Jag pratade med två tjejer, den ena från Göteborg och den andra tror jag var från Umeå, nåja dom träffade en kille nere i Sydafrika tror jag att de var, han är högt uppsatt inom ett starkt kläd och skyddsmärke inom Motocrossen så dom fick feta VIP biljetter med allt "inkluded" av honom. Deras intresse ligger mer inom Fotboll och golf, men dom åkte iallafall ner för att testa av denna för dom helt nya sport. Dom tyckte att det var väl värt resan, och om jag gissar rätt så kommer dom att vara närvarande vid nästa VM.....

Jag lägger in några bilder från uddevalla i Galleriet.

Ps: Nu är det nära till min träningsstart, hoppas att axeln nu funkar, håll tummarna..Hejs Mattias Kjellin

 

3/7

Hej där !

Nu åker Team Kjellin ner till Uddevalla för att avnjuta VM i Motocross, det är något vi alla sett fram emot ska verkligen bli kul att se om Coppins kan lyckas vinna i år och att få se Cairoli kämpa mot glödheta Searle på sin KTM, ska försöka att lägga ut lite bilder "live" där nerifrån bara jag hittar nån uppkoppling, har skaffat Telias nu så........ Väl mött så länge !!

Hejs: Mattias Kjellin

27/6

Tjenare.

Nu har jag äntligen blivit opererad i min skadade axel, den har ställt till det för mig i princip hela den gågna säsongen. Först så gjorde läkarna en titt inuti min axel med hjälp av en liten kamera dom förde in i leden, där fanns det en hel del att fixa. Innan operationen så var dom skeptiska till att jag alls skulle kunna köra i framtiden, men nu efter operationen så var dom helt eniga om att jag skulle bli helt återställd.

Ja va var de för fel då ? AC leden var skadad och hade läkt lite fel men de va visst lugnt med det, ledbrosket var krossat så nu har dom tagit ut alla lösa bitar, muskelfästet var skadat och ledkulan likaså både på fram och baksidan, den sistnämda har dom slipat till, jag hade även en kronisk inflammation som dom skurit bort, till sist så har dom flyttat infästningarna till dom främre ledbanden och borrat o skruvat fast dom, så nu är men helrenoverad och ser verkligen fram emot kommande säsong. Får börja träna om fem veckor, längta helt sjukt till att få börja plåga sig på gym o i skogar och banor.........

Snart så kommer jag att lägga ut alla bilder från reklamfilms inspelningarna med skidlandslaget samt Indorsnowcross.

Bilder nedan. 1 Anja Pärsson på min racer vid reklamfilmsinsp i Tärnaby. 2 Jag kunde inte låtabli att torrbryta lite i en helskön Ockelbo i Tärnaby.

Hejs. Mattias Kjellin

20/5

Länkarna uppdaterade, bilder från Piteå Indoor-snowcross kommer, även en del bilder från Nordcupen premiären 2008 i motocross.

. Håll ut mina vänner.

Hejs Mattias Kjellin

15/5

Tjenare ! Ja nu var det verkligen ett bra tag sen det blev någon uppdatering, jag jobbar i princip dag o natt nu men jag har en massa bilder från Indoorcrossen i Piteå att lägga ut. Jag har även hunnit medverka i en reklamfilm för Svenska skidlandslaget kommer även att lägga ut bilder därifrån om jag får tillåtelse av dom. Vi kommer att hålla sidan uppdaterad hela sommaren och hösten från Motocrossträningar och tävlingar men även mässor och events och annat som kan vara kul att dela med sig av. Jag får snart svar om det blir operation av min högra axel, ac leden är trasig och jag har för stor ledrörelse i axeln så det är ju inte så konstigt om man haft ont, men mer om det senare. Lägger in en Motocrossbild från förra sommaren.

 

Så Stay tuned more to come.............

Hejs Mattias Kjellin

17/4

I fredags så körde vi Stadioncrosstävlingen i Karlsborg, på träningen så gick en tätning sönder i den bakre stötdämparen så all olja läckte ut, men som tur var så fick vi låna en standarddämpare av Emil Ö (tack för det emil) den dämparen var alldeles för mjuk men nu kunde vi i allafall köra så. Har faktiskt alldrig tidigare kört sönder en Öhlinstötdämpare och nu har samma dämpare pajjat två ggr. I första heatet så fick jag en bra start, var i väg som tvåa trea ca, men i första kurvan fick jag en fet bredsida så jag tappade spåret och kom ur kurvan näst sist, körde ikapp amerikanen och Jonas Persson snabbt men hittade inget spår att prova en omkörning på.

I det andra heatet så kom jag iväg som femma, körde upp mig till en fjärdeplats bakom Tomi Ahmasalo, höll lätt hans tempo och trippeln i rytmsektionen satt som smäck, på dom två sista varven så började axeln göra sig på mind och jag slog av lite på farten o bevakade bara min placering in i mål.

 Tredje kvaheatet så kom jag iväg nånstans i mitten, provade en innerrökare och tog två placeringar där, jag kom snabbt ikapp Olle Mekaperu från Finland slog ihop lite med han när jag försökte gå om i ett hopp, jag krachade hårt och landade på............ ja just det min skadade axel, typiskt. In i depån och hela överkroppen skakade jag trodde jag knäckt nyckelbenet, det kändes precis så men som tur var så klarade det sig. jag försökte att åka nästkommande heat men det gick inte alls.

Nu är jag nästan helt smärtfri i min axel och vi kommer att köra en stor stadioncrosstävling nu på lördag inomhus i Piteå.   http://www.indoorsnowcross.se/ väkommen dit.

Har lagt ut lite bilder från Stadioncrossen i Karlsborg i galleriet.

Hejs Mattias Kjellin

9/4

Tjenare!

I torsdags så hade vi anordnat en kundträff för två av våra sponsorer Plannja och Ångsågen. Det blev naturligtvis skoterrelaterat, Petter Fagerström och Tore på Skicamp byggde tillsammans en lagomt tuff skotercrossbana. Plannja och Ånsågen med kunder kom vid tolvtiden upp till storklinten och där möttes dom av en välsmakande lunch, fläskfile, potatisgratäng med sallad och pepparsås var det som serverades, för tilllagningen stod Restaurang Oskar 2 och det ska nog dom ätande vara glad för, om det hade varit jag som tilllagat maten så hade nog stämmningen varit en helt annan än den nu mycket goda som nu infunnit sig i lunchlokalen. På ren svenska så var det mycket gott, vi han även själva smaka av läckerheterna.

När krubbet sjunkit ner en aning så blev det skotercross för hela slanten, vi anordnade en tävling på den för dagen nybyggda banan, det var verkligen uppskattat av alla. Vi kommer att lägga ut namn och bilder på samtliga deltagare vid ett senare tillfälle, flikar nedan in en bild på segrarna i a b och c finalen.

På fredag så är det en riktigt stor stadioncross tävling i Kalix och jag hoppas verkligen att vi ska kunna ställa upp i den, jag fick i måndags en kortisonspruta i min inflamerade axel, och jag lovar att det var då fan inte skönt alls, men det var tydligen bra sa doktorn, utöver det så käkar jag pronaxen ochså så jag hoppas att den värsta smärtan har släppt till på fredagmorgon. Tyvärr så har jag inte kunnat träna alls på en månad nu så det blir nog svårt att göra några toppresultat. Men det är bara att göra det bästa av situationen, så hoppas vi syns där.

Hejs. Mattias Kjellin

1/4

Tjo!

Igår så blev de ett styrkepass på Winternet, mest en genomkörare faktiskt då jag inte kunnat träna på ett tag för min värkande axel. Det blev Axlar, bic,tric samt ben och rygg.

Idag så har jag och Oja kört en del på banan här hemma i byn, det var hysteriskt roligt och det gick faktiskt riktigt bra, mot slutet av passet så började axeln göra sig påmind. Daniel ångar på med reven, han laddar inför Hill-X i Bjurholm på söndag.

Ett Amerikanskt team har visat intresse för att hyra hela vårt team nu till helgen, men vi får väl se hur det blir med det senare, hade bäst så länge nu.

Hejs. Mattias Kjellin

30/3

Hallå där.

Nu är vi tillbaka efter uppdraget vi fick från BMW, inspelningen gick som en dans och alla är nöjda och belåtna. Alla medverkande har åkt hem till sitt respektive hemland. Det har blivit sparsamt med skotercrossträningen dom sista dagarna, har en inflamation i min högra axel efter en mindre krach. Kommer att träffa en läkare imorgon för att få ett utlåtande, hoppas att man snart är tillbaka på banan igen, har redan abstinensbesvär.

Jag och Oja har iaf hunnit med lite hopp o lek igår, kul att testa skotern lite. Nu är alla dom stora stadioncross tävlingarna nära bara att hoppas att man e kry tills dess, det är ju årets höjdpunkter enligt mig själv.

Har lagt in bilder från Filminspelningen med BMW, finns i galleriet.

Hejs. Mattias Kjellin

25/3

Tjenare !

Nu är det hög tid för en uppdatering, besvikelsen efter SM finalen har börjat att lägga sig nu, men det tog tid. Det har hänt jätte mycket sen sist, bla annat så har jag hunnit med att vara i Kvikkjokks fjällen några dagar och njutit av det fantastiska vårvädret, det finns nog inget vackrare än fjällen i vårsolen mmmm...... Träffade många av mina gammla vänner från Jokkmokk där, och det var verkligen kul, har haft lite välbehövlig vila från all träning ochså men nu är det dags att återuppta den.

En annan superkul grej är att jag kommer att medverka i BMW:s nya reklamfilm, den kommer att börja spelas in imorgon 25/3 i Arjeplogsfjällen, det är ett svenskt och ett Amerikanskt filmbolag som gör det här åt BMW. Vi kommer att hålla till på BMW:s hemliga test område i Arjeplog, och inspelningarna kommer att hålla på till den 28/3.

Filmteamen har hela tiden behövt mer och mer hjälp och nu är hela Team Kjellin uppe i Arjeplog, vi har även fått uppgiften att göra alla sju stycken splitt nya BMW:s klara för inspelningen men bla annat solfilm etc.... Vi åkte igår upp och körde ner samtliga bilar till Boden för att rigga dom, vi kommer under denna dag att åka upp med dom igen allt eftersom dom blir klara. Ett stort tack till alla ni som varit med och hjälpt till med detta, Tack till Joppe, Rickard K, Kari K, Oja, Peter Strand, Johan L, Mattias "me www:n"Johansson, och ett stort tack till mig själv ochså. Samtliga bilar var fullsmetade med utrustning bla fyrhjulsdrift på samtliga, återkommer med fler bilder efter filminspelningens slut.

Ja just de ja ! Det fanns unga skotercross talanger i Kvikkjokk, kolla bara på dom här två killarna från Jokkmokk. Benjamin och Adrian..... bilder se nedan.

Hejs. Mattias Kjellin

Från vänster. Mattias"me www:n"Johansson, Rickard Korpiniemi, Kari Korpiniemi, Daniel Oja, Mattias Kjellin, Johan Larsson, Peter Strand. Ett stort tack till er alla.

 

17/3

Ja då var tillbaks efter helgens sammandrabbningar i Umeå. En helg jag helst av allt vill glömma, men det kommer att ta tid det lovar jag. Det började med att jag körde på en ren med bussen när jag var på väg till SM:et, bucklade vänster o höger skärm, huv samt stötfångare. Renen var inte död av pååkningen så jag fick göra ett nackstick för att han inte skulle behöva plågas den stackaren.

Resan fortsatte söderut mot umeå, väl där så började jag att packa ur all utrustning, mina vapendragare och till-lika mekaniker kunde inte vara med under fredagen då tidskvalen skulle köras. Daniel va sjuk och Johan blev tvungen att jobba över under fredagen uppe i Kiruna. Nåja efter att jag packat upp allt ställt upp tält sponsor skyltar väggar etc så började jag justera in variatorena efter väder och föra, och det kan jag säga att det blev då riktigt bra, maskinen sköt på något alldeles fruktansvärt upp ur groparna på banan.

Efter träningen så kändes det verkligen super bra, avslappnad mjuk och rund körning, det enda var att jag hade alldeles för mjuka fram dämpare ALLDELES för mjuka faktiskt. Jag hade lånat ett par riktigt hårda KYB 50mm framdämpare av Racesupport för jag visste att banan skulle bli ungefär så här, men eftersom dom var tvungna att byggas om något för att passa så fanns det inte tid för mig att hinna med det nu när jag var själv.

Tidskvalet närmade sig och precis innan jag skulle ut så fick jag veta att det blivit nerkortat från 20min till nu endast 10 min, nu började jag bli orolig. Vi åkte ut på bana och började, jag fick inget flyt alls i åkningen, det kändes spänt och kantigt. Försökte att öka tempot men det gick inte alls slog bara fast med den mjuka framvagnen. Åkte in i bandepån för att se hur jag låg till, bara elvan nu fick jag verkligen panik endast fem minuter återstod av tidskvalet och jag låg bara elva.

Ut och försöka igen då, jag kollade om jag hade nått mer att justera på framdämparna men icke allt va draget i botten. Jag kunde inte alls fokusera på körningen så det blev ingen förbättring alls nästan, endast någon tiondel så det blev ingen final för mig den här helgen. Usch vad besviken jag blev det går faktiskt inte att med ord förklara.

Det har varit många motgångar på sista tiden, men det absolut jobbigaste är att min kära Mamma dog i en svår sjukdom för bara någon vecka sen. Sen så har det varit svårt att fokusera på körning och träning till följd av det men även av alla tidigare maskinproblem. Sen så var det verkligen inte bra att jag var själv där nere för jag hann inte med allt som hade behövts.

Nåja nu är det bara att försöka att ta nya tag för redan på Torsdag så är det tävling igen, men det kommer att ta tid att komma över det här, jag är verkligen otroligt besviken på mig själv efter denna helg för jag vet att jag kan så j-vla mycke bättre än så här.

Hörs igen inom kort. Hejs Mattias Kjellin

12/3

Idag så har vi kört sista träningen innan finalerna i Umeå ihelgen. Vi körde ett långpass och avslutade med att åka snabba korta intervaller dvs sätta så snabba varvtider som möjligt under tre varv, grymt kul och bra för att hitta ett snabbt tempo inför finalen. Återkommer efter helgen med förhoppningsvis bra resultat men även en massa fina bilder att dela med mig av.

Stay tuned..... Hejs: Mattias Kjellin

11/3

Tjing!

Ikväll så har vi kört en träning här hemma i Bredåker, med på träningen var Stefan Sundström, Per Westerberg; Annacarin Karlsson, Dan Johansson och jag. Oja var snäll nog att köra upp bränsle till banan tack för det Daniel. Banan var riktigt fin och gropig, precis som det ska va. Lägger in någon bild.

Hejs: Mattias Kjellin

10/3

Tjenare!

Idag så har det bytts kolvar och servats en hel del, lånade reservdelar av Emil Ö (tack för de Emil) så nu kan man träna imorgon. Mina delar kommer först på onsdag.

Nu ikväll så har vi burit in snö på banan här i byn, vi har även fixat lite upphopp och gjort en lite längre rytmsektion, så nu blir det träning fram till helgens sammandrabbningar nere i Umeå centrum.

Hejs: Mattias Kjellin

9/3

Hej där.

I torsdags så var det träning på näverberget utanför luleå, jag åkte ut för ett par uppvärmningsvarv när skotern plötsligt började att kasta med bakändan okontrollerat. Det visade sig att all olja hade läkt ut från den bakre Öhlisstötdämparen i boggien. Ringde på Yamaha center i lueå som är servicecenter för Öhlins. Snacka om service jag fick komma in till Danne i verkstan och plocka ur dämparen och han renoverade och bytte tätningshuvud direkt, tyvärr så hade dämparem spruckit skulle det senare visa sig, så därför så kunde jag inte träna något i helgen. Delar är beställda och kommer i början på nästa vecka.

Men med ungefär halva fjädringsvägen kvar så beslutade vi oss för att ändå åka SM kvalet i backe i Överkalix. Väl där så vann jag första kvalet men på väg tillbaka till depån så gick kedjan av och slog sönder både huset locket samt en drevet, och med så tight mellan heaten så fanns ingen tid att hinna byta prylarna så då var den dan förstörd.

Det är helt otroligt vilken otur vi har haft denna säsong, det enda som har flytit bra är när väl skotern har funkat så har körningen gått J-vligt bra om jag bara kommer lös.

Johan Johansson har en orginaldämpare som han kunde sälja åt mig, så att jag kan träna i veckan innan SM Finalen i Umeå till helgen, tids träning börjar på Fredag. Hoppas bara att Öhlinaren är klar till dess

Hejs. Mattias Kjellin

5/3

Hej där.

Teamet har idag anmält sig till Back SM i Överkalix på Lördag, jag och Daniel Oja kommer att starta där , jag i Pro-Open och Oja i Racer klassen. Imorgon Torsdag så kommer jag och A-C Karlsson träna på luleås bana, den är lång bred och har en fin och lång rytmsktion, stora hopp finns det gott om ochså, bla en platå på ca 30-35 meter minst.

Har förövrigt lagt in en ny mapp med bilder i galleriet den heter USA-06, och är från när jag tävlade i USA första gången, mer bilder kommer att läggas in där bla just från själva tävlingen. Nedan så är det en bild från träning i Park-X på en ..... Just det Artic-Cat den gick sjukt bra 180hk en ny fullspikad matta och hård bana gissa om det matade nåt........ Samt en bild på när jag öppnat lådan med min Dave Wayneheart trimmade rotax 800a, det var den som jag åkte SM 06 med, tog i princip alla starter sen vi gjort om den något uppe hos Mats Tikka.

Hejs: Mattias Kjellin

3/3

Igårkväll så blev ett pass här hemma i Bredåker, jag och A-C Karlsson körde ett kort pass på 2 ggr 20min, banan är nu mycket gropig och fin, finns ingenstans man kan "tjuv"vila. Med på banan var ochså Daniel Oja, han hade haft andra övningar under helgen så han var inte så upplagd för att träna iaf...... På onsdag så ska vi bära in mer snö på banan, oja skulle få låna en hjullastare från BAM (Bodens Mark o Annläggning) tänkte fixa en fet rytmsektion osv... Imorgonkväll så är det Älvsbyns bana som gäller.

Ursäkta bildkvaliten!

Hejs. Mattias Kjellin

27/2

Gokväll.

Sitter här med svetten rinnande nerför ryggen och petar lite på tagentbordet, det är ju så att jag är alldeles nyss hemkommen från en kvällsträning på vår hemmabana här i Bredåker. Det blev ca 60min effektiv körning ikväll, med andra ord ett bra pass och maskinen funkar gudomligt.

Med på träningen var Daniel Oja, varven blir fler och fler hela tiden och jag hoppas att han biter ihop och fortsätter, han mummlar nåt om att sluta röka efter varje vila som blir med 3-5 varvs intervaller. Innan vi åkte hemmåt med elverket packat på hans skoter så sa han att nu MÅSTE jag sluta röka och jag kan inte göra annat än att hålla med, senare i bilen så trodde jag att ja fått nåt konstigt insugsläkage eller nåt sånt, men insåg snabbt att det var Oja som andades han lät som en skotsk säckpipa i falsett :-) Have a nice evening Hejs Mattias Kjellin

25/2

Tjo! Då var man hemma igen, ja vi kom ju faktiskt hem igår Söndag, denna helg tillbringade vi bla i Bruksvallarna i funäsdalen, där det som bekant kördes det tredje och sista SM kvalet. Det var nu det skulle avgöras vem som gick vidare till den stora SM Superfinalen i Umeå city senare i vår.

Det började ju inte direkt bra på morgonen, det hade stormat hela natten där uppe, trodde ibland att bussen skulle välta faktiskt. Det lugnade sig lite till morgonen så vi slog upp tältet och resten av alla "gadgets" när det plötsligt kom en kastvind av sällan skådat slag, tältet formligen slets i bitar det blev bara skrot, suck 30 000kr åt skogen.

Nåja det var bara att bita ihop och göra det vi kom hit för, nämligen köra skotercross och plocka poäng.

Heat 1

Jag tyckte startern gjorde en dålig start, jag missade den totalt men dom andra var ju med så det var väl bara jag som satt och deppade över tältet eller nåt, sist iväg så det var bara till att ladda 120%, slutade som sjua efter dom fem varven som kördes i kvalen, bana var verkligen snörik och riktigt gropig och då blir det ju utslagsgivande, och även roligare för publiken att titta.

Heat 2

Jag ställde mig på ett tight innerspår för att provan min lycka där, vi hade även ställt variatorn så den skulle växla något hårdare i starten. Nu jävlar var jag då med, kanonförst iväg från starten, startrakan var mycket lång ca 150meter gissar att det går ca 120-140km/h när alla ska in i samma tighta högerkurva. Där fick jag en liten bredsida av evensson inget ojust alls men jag tappade ner till en tredje, två kurvor var jag uppe på en andraplats och började jaga Evensson, höll honom i två varv men nu var banan gropig på riktigt, mina framdämpare bottnade något alldeles vansinnigt, konstigt att skotern höll ihop, mina Öhlinare är alldeles för mjukt chimsade när det blir riktigt styggt. Gissar att jag tappade en till två sec per varv på detta, nåja inget att gnälla över jag var säkert inte ensam om att ha för mjukt idag, fick iallafall släppa honom på dom två sista varven slutade tvåa i detta heat och därmed klar för final. Hade starka pallplatskänningar inför finalen

Finalen

Valde ett startspår långt till vänster även denna gång, starten gick och jag var iväg som femma, ungefär trea fyra in i kurvan, men nu j-vlar small det i kurvan två maskiner gickomkull framför mig och jag krachade hårt in i dom och sen kom ett antal maskiner in i mig, innan vi hade benat lös alla maskiner och jag kom iväg igen så hade täten kört ett och ett halvt varv grrrrr körde imål på en blygsam trettonde plats. Men nu så är jag klar för SM Super finalen i Umeå så det är då skönt iaf.

Nu är jag nyss hemkommen från ett gympass, imorgon så blir det ett skoterpass och ett styrke på kvällen. Hade bäst så länge, och höres inom kort igen. Stay tuned/Mattias Kjellin

Lägger in nån ströbild från tävlingen samt offtopic

Bild 1 Det som var kvar av tältet

Bild 2 Innan start

Bild 3 Tråkigare man man ha

Bild 4 Johan ser på Dum Dummare och försöker lära sig nåt :-)

Bild 5 En som vanligt gla Martin

Bild 6 Peta inte in köttbullar i näsan Mattias...(hur gammal e man egentligen)

22/2

Tja! Då va man tillbaks från motortuningen uppe hos min gode vän och sponsor MattsTikka på Tikka Race Sweden. Den vart verkligen lyckad minst sagt!! Men måste bara flika in, f-n va kul det var att åka upp och träffa alla gammla kompisar däruppifrån (jag bodde i Jokkmokk för en massa år sedan). Ni är precis lika roliga och galna som alltid, men värst är nog ändå Mats, jag har träningsvärk i magmusklerna, jag sägar som Johan och Oja brukar säga efter en tävlingshelg med mig "int behöver man nå gym kort när man e med dig, man får ju magrutor som en tiokampare iaf" o desamma är det med Mats och hans gäng man får verkligen skratta. STORT tack till er Mats, Jojje, Tom, Marcus, och Felix, ni är bäst.

Nåja lite fakta då...... Första bromsningen var som vi körde maskinen förra helgen bara något lägre kompression, då vred han ur sig 116 hk vilket är nästan ingenting gissar att vi åkte med ca 120 hk förra helgen. Sen efter nästan två dygns injustering "vi gjorde även Rosendahls Tryggstadmotor" så plågade dom ur sig stadiga..... håll i er nu 150hk och siffror som 153-155 hk fladdrar på displayen i datorn. Effektuppbyggnaden är knappt mätbar, det bara smäller till så är det toppeffekt. Nu har vi inte haft tid att gör variatorsetuppen innan SM.et helgen men det blir nog bra.

Uppladdningen för min egen del har varit helt perfekt...int, har i princip inte sovit alls sen i onsdags, och har väl bara hunnit käka två gånger om dagen motför åtta som jag är ordinerad till. Men vad har man för val, vi var tvungna att leta fram lite effekt och det har vi nu gjort. Åker nu mot Bruksvallarna i Funäsdalen för helgens SM.

Bild 1. Jojje o Felix gör iordning min reservmaskin till helgens SM :-)

Bild 2 En plågad 150hk stark XP

Bild 3 Mats och hans son, kolla frisyrerna 380 volt minst.

Ps: Tack för sovplatsen

Hade bäst, Hejs/Mattias Kjellin

19/2

Fick ett körpass idag, blev väl ca en timme skulle jag tro. Vi jag och Anna-carin Karlsson körde på min och stefan sundströms träningsbana i Bredåker. Jag provade en ny fjädringsetup i boogien den funkade faktiskt riktigt dåligt, alldeles för mjuk på den här bantypen men funkar kanske när det är slätare och mer småslag. Motorn kändes faktiskt lita starkare idag, leenade ut den lite till idag.

Slänger in lite bilder från idag samt på vår "foderskål" ska man verkligen vara tvungen att trycka i sig allt de där under en tävlingsdag, bara för att köra lite skoter !?

Imorgon bitti bär det av till Tikka i Jokkmokk för att tuna lite och se om vi kan väcka vår Tryggsta motor. Återkommer med mer info om det.

Hejs. Mattias Kjellin

19/2

Nu äntligen så får man rapportera från en härlig tävlingshelg.

Denna gång från Pro SM:ets två första deltävlingar, tävlingen kördes i Lima 2 mil från Sälen.

Startfältet var späckat och det blev en härlig helg med fint väder och härlig publik. Fighterna va många och hårda

Men gladeligen ingen allvarlig olycka vad jag vet iaf.

 

Nu när vi kom till Lima så var det inte med det bästa bagaget, detta blir min första tävlingsstart för säsongen och jag har ju som bekant inte kunnat att körträna på ca en och en halv månad

pga av maskinproblem, nu så har vi åkt med en väldigt snäll tändkurva bara för att va säker att ta poäng. Effekten i motorn är inte alls vad som finns där, men det kommer vi att ordna inom kort.

 

SM Kval 1 Lördag.

 

Kvalheat 1.

Startrakan va riktigt lång och går in i en skarp vänsterkurva efter ca 150m, det går säkert 120-140km/h innan man går in i första böj.

Fick en usel start inte helt oväntat, ca tia in i vänstern kunde ta en placering direkt efter kurvan. Banan va riktigt isig och man tappade mycket fart om man lämnade idealspår, jag lyckades ta en placering innan målgång. Hade inget bra tempo men det var ju min första start så jag visste att det skulle bli bättre.

 

Kvalheat 2

Hyfsad start ca åtta in i vänstern men fick en smäll i sidan och snurrade på isen, lyckades hålla mig på skidorna iaf men kom iväg sist.

Det var faktiskt bra för nu kunde jag bygga mitt eget tempo, avancerade bra genom fältet tog 4-5 placeringar på fem varv slutade sjua.

På dom poängen så kom jag inte direkt vidare till final, utan fick åka B-final "sista chansen" där dom sex bästa gick direkt till final.

 

B-Final

Hyfs start igen men hittade bra väg genom första kurvan fyra ut ur först kurvan Evensson först. Jag började jaga honom bara för att känna om jag kunde matcha hans tempo, hade kontakt i två tre varv innan jag började att tappa honom, vi hade en lucka på ca 70-100m så jag slog av och slutade alltså som tvåa därmed klar för final.

 

Finalen.

Katastrofstart bland dom sista låg i rygg på Alesandro Ploner italien, försökte att gå om honom i rytmsektionen men han kastade okontrollerat i dom stora groparna så jag avvaktade till ett trapphopp istället och gick om, tog några placeringar och slutade som åtta

denna första SM deltävling. Kände mig sliten efteråt.

 

SM Kval 2 Söndag

 

Ny dag ny tävling och nya friska tag. Vaknande 07,00 på Söndag morgonen plus två grader och solsken Härligt.

Kände mig riktigt åksugen direkt jag slog upp mina blå.

 

Kval heat 1

Hyfs start i mitten nånstans, hittade bra spår och bra tempo slutade femma relativt odramatiskt.

 

Kval heat 2

Bra start trea fyra nånting, kanonbra första kurva upp på en tredje plats. På andra varvet så tog jag en placering till och slutade på en andra plats i heatet. 2:a alltså och därmed direkt klar för final.

 

Finalen

Mycket sliten och hade inte återhämtat mig riktigt från kvalen, detta pga av att man missat så mycket körträning på sistone.

Jag låg femma efter kvalheaten så därför så fick jag välja startspår som nummer fem, åkte ut på startbädden och tittade och funderade…. Ytter, inner eller mitt i…… hmm äh jag chansar på en innerrökare, hade bara startat ytter och center tidigare helt utan framgång. Starten gick och den blev usel även den gissar på ca 14-15 plats. Nu var banan riktigt bra och gropig och jag kände tidigt att jag inte skulle orka fullt ut, var uppe på en femte plats men tappade ner till en sjunde innan målgång. Slutade sjua alltså.

 

Resultatet är väl hyffs med tanke på omständigheterna men nog hade jag hoppats på åtminstonde en femteplats.

Nu är det en hel massa som ska åtgärdas på maskinen det gick sönder en del motorfästen, ramrör och dyligt under helgen, men vi ska även se över maskineriet uppe hos Matts Tikka i hans bromsbänk och se om vi hittar felet, det ska testas tändkurvor bla.

Naturligtvis så ska det tränas också hoppas på två skoterpass samt två styrke/konditions pass också.

 

Nästa tävling är SM Kval 3 den går i Bruksvallarna/Funäsdalen och är redan kommande helg, ser fram emot det.

 

Hade nu bäst så länge så hörs vi inom kort igen. Hejs

 

 

14/2

Idag så blev det både fysträning samt skotercross (mycket att ta igen nu), körningen blev på NMS bodens motocrossbana, en kompis (Björn) förbarmade sig att försöka få lös lite snö på banan me hjälp av trenian, den va J-vligt hård och svårkörd(banan alltså)). Fick väl ihop 1 timme ungefär, och nu verkar det faktiskt som att maskinen börjar fungera peppar peppar.... Vi har bytt tändbox, lånade en av Patrik Löfdahl på SMP tack för det Patrik. Han lovade att jag skulle vinna båda SM deltävlingarna med hans box :-) Skämt åsido så har jag nog haft helt fel grund tändkurva proggad i boxen. Nu sticker Teamet neråt mot lima imorgon mitt på dan. Med på resan blir förutom jag Johan, Oja även Anna-Carin Karlsson som även hon ska försvara Norrbottens färger där nere. Återkommer inom kort igen då förhoppningsvis med ett gäng körbilder. Humpar in en bild på jag o XP:n och Björnne på trenian, visst ser han smart ut....int :-)

Hejs Mattias Kjellin

13/2

Vi har haft enorma problem med maskinen, vi har tidigare år aldrig haft maskinproblem men nu verkar det som jag får igen för tidigare år. Jag har alldrig brutit ett heat förutom i gällivaare då en tändbox la av. Inte bytt en kolv  sen 05, men nu......... Jag fick en liten träning igår, och har nu skruvat hela dagen idag, men hoppas att det ska funka klanderfritt imorgon på träningen. Har inte åkt skoter ordentligt på ca 4 veckor så man har naturligtvis tappat körkondition men det ska vi ta igen så snart prylarna börjar att funka. Innan det började strula så låg konditionen och styrkan på topp körde skoter 4ddg iveckan och övriga tre kondition och styrke.

Vi är anmälda till SM kval 1-2 i Lima till helgen, hoppas nu bara prylarna börjar lira.

Galleriet uppdaterat med bilder från Inomarka Super Snocross 2007 i Ryssland, gå gärna in och ta en titt. Och snälla ! håll tummarna att prylarna börjar lira... 

8/2

Daniel gjorde igår sin debut i skotercross/backe sporten, och vi får nog se mer av honom framöver. Han tog mig åtsidan o sa "det finns inget roligare i livet än detta" nä de vet ja väl sa ja självklart. Maskinen var helklart konkuranskraftig och startsnabb, precis som våra maskiner brukar vara. Och vi är långt ifrån klar med hans maskin än så det bådar gott. Förövrigt så var hans prestation som förare mycket bra, men det är då ingen överaskning för min egen del. Han lyssnar bra på råd som han får ang spårval osv. Han gjorde några riktigt fina omkörningar under kvällen. Han kom till semifinal, och väl där så fick han inte bli sämre än trea. Han var sexa ett tag i heatet men avancerade snabbt upp på en fjärdeplats, va upp i rygg på trean men i sin iver att passera så fick han ett snedkast i ett hopp och drev ut från idealspår, och sen hann han inte ikapp innan målgång, slutade alltså fyra i semin. Vilket är MVG enligt mig o många andra.

För min egen del så är det jämmer o elände, har ännu inte i skrivande stund fått mina motorfästen, visst f-n är det konstigt, människan landade på månen för snart 50 år sen, men det verkar fullständigt omöjligt att komma på ett sätt att kunna leverera gods inom utsatt tid. MORR  Det blir följdaktligen ingen start i Älvsbyn imorgon.Vi i teamet har nu bestämt att vi måste åka den södra SM serien för att kunna kvala till den stora SM finalen. Så då åker vi kval ett och två nästa helg i Lima på Adam Renheims hemmabana. Lägger in några bilder från igårkväll, ingen vidare kvalla men.....

Vi kommer att åka upp och ställa ut tävlingsskoter imorgon lördag på Jokkmokks marknad till sammans med min sponsor och gode vän Mats Tikka.

Höres inom kort igen Stay tuned.... Hejs Mattias Kjellin

 

7/2

Ikväll så är det tävling i Storklinten, en av norra sveriges största skidanläggningar. En av Teamets mekaniker Daniel Oja kommer att ställa upp i klassen racer 1000cc. Mats Tikka har skickat ner lite gå fortprylar till honom för att få fart på prylarna. Jag själv får se om det blir start, jag väntar på reservdelar till min maskin bla en tempgivare till avgassystemet samt motorfästen och cylfots packningar. Det har verkligen inte funkat maskinellt den sista månaden, dom tre sista träningarna så har det blivit haveri men nu så tror jag att vi är en lösning på spåren, och som vanligt när något går åt skogen så är en dator inblandad på ett eller annat sett :-) Återkommer med lite mer info om det senare, samt bilder från kvällens tävlingar. Nu ska jag ut o justera in variatorerna på Ojas racer.Väl mött o höres inom kort igen.

Hejs. mattias Kjellin

29/1

Tjo! Nyss hemkommen från en träning i Älvsbyn, Har kännt mig lite hängig sista tiden, var på ett läkarbesök i torsdags och tog lite prover, fick svaren igår. Svaren visade på ett för lågt energiintag kontra träningsgrad, på svenska blir det "du måst äta mer om du ska träna sådär mycke", dom rekomenderade 6-8 mål mat om dagen dvs att man alltid måste ha nåt i mungipan. Blodsockret var även det för lågt, då har man förklaringen till att jag känt mig onormalt ansträngd under träningarna, man får hoppas att det går till sig snabbt. Nå träningen då hur gick den kan man ju undra..... Sådär får jag väl säga! Så fort jag ökade tempo så blev jag ansträngd, och sen blev det ju inte bättre av att jag fick maskinproblem, fick bogseras av banan. Jag börjar tro att det är databoxen som styr tändningen som spökar. Men man får hoppas att jag får svar på det inom kort.

För övrigt så har vi anmält oss till en tävling i Finland till helgen, den kommer att köras i Rovaniemi. Hoppas vi fått ordning på maskinen till dess. Ha de bäst så länge så hörs vi inom kort igen.

Hejs. Mattias Kjellin

28/1

Tjenare, då var det dags för en liten uppdatering då. I onsdags (23) så var jag och Ac Karlsson och tränade på bodens gammla crossbana, den är grymt gropig och det finns i princip ingenstans man kan "vila". Alltså en mycket bra träningsbana även för fysen. Träningen gick bra för oss båda, jag körde en uppvärmning på 10min och åkte sen ett på 25min och ett på 19min då jag fick bryta med maskinproblem. Anna-carin (Ac) körde även hon på bra på sin XP, sista körde hon 13min då hon kom in, men jag tvingade ut hon på två varv till, det var något hon uppskattade för hon visade mig sitt längsta finger på högerhanden, innan hon åkte ut igen.

På Torsdag Fredag så var det maskintuning som gällde, man vill ju va först i starterna. Jag och Johan petade på i variator-uppsättningarna och gick igenom listor med fjolårets settupper i 600.a reven. Den var ju startsnabb som få, ja kanske den snabbaste i Norden faktiskt. När vi var nöjda på fredag kväll så styrde vi kosan mot Kiruna, vi har ca 37 mil dit så det är ju rättså nära iaf. Vi kom fram till Kiruna kl 24,00, slog på värmen där bak i LT 35:an och gick till kojs. Sen blev man väckt av ca 06,45 till vrålet av en stenhårt trimmad Pro 600 maskin, Ahhhhhh kan livet bli bättre än så här ?Nä det tror jag faktiskt inte! Vi fikade lite och började att ställa upp tältet, varmköra skotern, anmälde oss osv. Det blev dags för träning och jag åkte ut på crossbanan......

SM:et i Kiruna då....

.......Förlåt sa jag CROSSbanan för det jag såg genom mina Scott glasögon det var precis allt annat än en Skotercross bana. För det första så var det i princip ingen snö på banan alls, det var bara högglans polerad kärnis på gissningsvis 80% av banan. Det var många barmarksfläckar redan efter träningen, det tillsammans med snörök gjorde detta till den näst sämsta tillställning jag har skådat. 

När sen tävlingsledningen inte verkade vara speciellt intresserade att ens försöka att åtgärda detta så valde vi att stå över detta kaos. Jag hade inte sagt något om det inte fanns snö, men det fanns hur mycket som helst ute i depån ca 50-100m från banan. Med denna snö på banan och att man kanske hade dragit ner något på banlängden så hade detta kunnat bli en bra tävling. Men detta var precis allt annat än bra, varken för sporten eller för oss utövare. Det var inget enkelt beslut att välja att ståöver det lovar jag, men om man bara säger att man tycker att det är förjävligt och sen kör så kommer det alldrig att bli någon skillnad. Det är ingen kritik till förarna, jag förstår dom som kör iaf men faktum kvarstår.

För det första så är redan sporten alldeles nog farlig som den är, en sån här tillställning gör den ännu farligare och det vill nog ingen.

För det andra så blir tävlingen inte alls utslagsgivande med bara ett smalt spår med snö.

För det tredje så tror jag inte heller att publiken tycker att det var speciellt roande att se en final där man bara såg några röda lampor spegla sig i isen runt denna flacka is oval.

För det fjärde så tycker jag att man skulle ha sotat eller på annat sätt försöka att få kontraster på banan, för man såg i princip inget alls.

För det femte, SNO-X var är ni....

Sådärja nu har jag fått skriva av mig lite, hoppas att jag inte får alltför många "ovänner" i Kiruna MK nu. och att man lyssnar lite på det som skrivs ovan, för jag tror inte att jag är ensam om att tycka så.

Slänger in nån bild från träningen i Onsdags. Bild nr 2 är AC på väg upp ur "dalen"........

Hejs. Mattias Kjellin

22/1

Hårddiskhaveri !!

Idag är det 18 dagar sen sidan uppdaterades, och det beror på att min dator har totalkrachat.

Det hade varit enkelt att bara byta hård disk, men då hade jag ju tappat allt som inte var sparat dvs nästan allt. Datorn har varit inne på rep hos Emilsons i boden och dom har lyckats att rädda en hel del viktigt matrial. Men jag har tappat ca 1000 bilder och samtliga e-post adresser, suck. Men nu är jag tillbaks bakom tangentbordet igen så nu ska rapporterna flyta som vanligt igen. Gissa om det rasslade i burken när jag kollade min teamkjellin mail, blev nästa rädd att den skulle ta eld eller nåt, har inte kunnat kolla den mailen på 18ddg :-)

Det har hänt mycket sen sist, och tro mig jag har verkligen velat dela med mig av alla händelser men inte kunnat, så nu får man väl ta igen lite och försöka komma ihåg. Tyvärr så lider jag av kraftig kronisk minnesförlust men jag skriver väl lite iaf.

AC cup ! Jag var anmäld till årets upplaga av tävlingen, och såg verkligen fram emot att få köra inne på travet i Östersund. Men så med bara dagar kvar till start så blev arrangören tvingad att flytta tävlingen ut till gräfsåsen, då valde vi att ställa in. Jag gillar verkligen inte att glida omkring på plana isiga banor, och jag tycker inte heller att det är speciellt utslagsgivande heller. En del förare kan åka snabbt och gillar sådana banor men jag hör absolut inte till den kategorin. Jag personligen tror att isrodel med snöskotrar med en fjädringsväg på 40cm är en utdöende sport !!

Det är verkligen synd att Sno-X:s banor inte finns med iår....

Vi har naturligtvis hunnit med en hel del träning ochså både skotercross och styrketräning. Vi har tillsammans med HG Design tagit fram ett komplett dekalkitt till XP:n, huv, sidor, buk och chassie. Det går bra att beställa direkt ifrån dom med dina färger och sponsorer Telnr: 0586- 69215 eller www.hgdesign.se . Det finns nu huvar från RP Glasfiber för omgående leverans !!

Vår nåsta tävling är nu på lördag då PRO SM går av stapeln i Kiruna, hoppas verkligen att vi kan köra där, är tyvärr inte riktigt frisk så jag har inte tränat nåt sen i söndags men man hoppas......

Sen så har vi hunnit med att testa en anna maskin lite ochså, den tacktar dubbelt så mycket som min nuvarande racer och färgen är inte den samma, men återkommer med mer info om det senare i vecan eller början på nästa.

Vi kommer ochså att åka upp till TIKKA Race Sweden inom kort för att bromsa Ski-Doo:n, bara han blir frisk nån gång, och med frisk så menar jag fysikt inte psykiskt för det har hela den svenska läkarkåren totalt misslyckats med så det finns nog tyvärr ingen räddning för honom på den biten :-)

Nu ska jag forsätta att lägga in e-post adresser, och med backup denna gång.!! Hoppas på träning imorgon, och glöm inte att plita ner nåt i Gästboken om du känner för det.

Höres inom kort, Stay Tuned.......

Hejs. Mattias Kjellin

4/1

Tjenare!

Idag så har det blivit ett Motocrosspass pga av våra isiga banor här i Boden med omnejd, det var riktigt kul och greppet i Kenda däcken var kanoners. Det blev väl en 30min idag ungefär, måste ta det lite piano och spara sig lite för imorgon och på Söndag så skotercrossträning på högheden.Då lär det bli många och långa men framför allt roliga heat. Ska prova lite olika skidor imorgon och fjädrar på söndag.

Nu ikväll så monterade jag dom där 50mm balataremmarena, se nedan. Klämmer även in en liten bild på sandsprättarn ochså.

Ha nu en riktigt trevlig helg allihopa så hörs vi inom kort igen, Stay tuned......

Hejs: Mattias Kjellin

3/1

I kväll var det meningen att det skulle bli ett skotercross pass i Älvsbyn och testa min handled lite, den är nästan smärtfri nu så det verkar lovande. Men träningen blev inställd pga av att deras pistmaskin har varit ur funktion, pga av detta så var banan helt ihopfrusen och stenhård. Även på Öhmans bana så är det underhåll ikväll. Det kommer att köras träningar i Älvsbyn Lör-Sön. Nå vad gjorde jag ikväll istället då..... jo det fick bli

lite rodd på gymmet istället. Rodde milen på ca 38min och fortsatte tills jag rott 45 min snittpuls på 149, ett riktigt bra konditionspass med andra ord.

 

Imorgon så ska jag åka ett Motocrosspass på morgonen på vår bana här i bredåker den e stenhård och isig så det lär ju greppa bra men nya Kenda isdäck, kul för KTM:en att få röra på sig lite.

Jag har haft lite problem med att balata remmarna i boggien har gått av med stötdämparhaveri som följd, men nu så ska vi montera dubbla 50mm balataremmer i Lynxboggien och hoppas på att det håller, men håller inte detta så ska jag börja virka eller nåt, istället för att åka skotercross..... hoppas det h h håller :-)

 

Over and out.

Hejs. Mattias Kjellin

30/12

Hej igen!

Då var man tillbaks efter ännu en träningsdag i Tvärån på Öhman bana, idag blev det inte mycket köra. Stukade vänster handled ordentligt efter ca 15min:s körning. Vet inte riktigt vad som hände det var inget speciellt tyckte jag först, jag hoppade lite in i en högerkurva när jag fick ett slag på ena skidan. Det ömmade till i handleden,  jag försökte fortsätta men det blev värre så det blev bara till att åka hem. Tror och hoppas att det inte e så allvarligt, jag har trasiga ligament i båda handlederna så dom är väl kanske lite extra känsliga, men de blir nog bra.

Jo jag sa ju att vi löst bromsproblemet på XP:n, nu kanske det inte är alla som håller med om att det är kassa bromsar på den, men jag tycker då det iaf. Det krävs stor fingerkraft för att broms den på moddiga banor och bromsarna "fejjdar" (säkert stavfel) snabbt. Jag har själv blivit helt utan bromsar minst två ggr.

Vi har gjort (jag och affe)så att vi har monterat supermotardbromsar på skotern, oket iaf. Boove lyckades leta reda på ett ok som det var möjligt att svarva och fräsa ett helt nytt fäste till. Det var mycke mätande funderande innan vi var färdiga. oket och drivaxelfästet sitter ju ihop så det var verkligen inte helt lätt. Men resultatet är verkligen KANON, nu är det superkänsla i handtaget och det räcker med ett finger på bromsen. Ett annat pluss är att beläggen  finns i tre olika hårdlek och dom är mycket billigare än Ski-Doo:s race belägg.

Vi kommer att sälja detta konsept som ett färdigt kitt med Okfäste, Ok, Belägg, och bromslang samt monteringsanvisning, man använder samma pump som sitter org. Maila om intresse finns.

Nog om detta, jag skulle ju köra tävlingen i Älvsbyn den 29 men den blev ju tyvärr inställd, så nu blir min första tävling Artic Cat Cup 11-12 Jan i Östersund.

Bilder på okfästet mm finns nu i galleriet under bromsfix lackering mm.

Gott Nytt år på er alla önskar vi i Teamet.

Hejs. Mattias Kjellin

29/12

Tjenare !

Då var man tillbaka efter en tids uppehåll från uppdateringar på sidan. Det har varit extremt hektiskt den sista tiden med att åtgärda en del barnsjukdomar på XP:n bla bromsarna har åtgärdats mm....

Och träningen kan man ju inte missa så det har blivit en hel del skoter men även gym. Åkte idag med Emil i Tvärån och ska dit även imorgon för ett pass, återkommer då med mer info och tankar inför säsongen.

Stay tuned.....

Hejs: Kjellin

16/12

Här följer en uppdatering.

Det har blivit mycket och bra träning nu dom sista dagarna. Onsdag Styrke, Torsdag kväll träning på Emil Ö:s bana i tvärån, fredag styrke på Winternet, Lördag Skotercross på Älvsbyns bana, Söndag Emil Ö:s bana igen, träningskompisar i helgen var bla Victor och Fredrik Herten från Finska Finland, Emil Ö, Stefan S , Per W, Nicklas Nårsa, Jonas W mfl Tack för en trevlig och bra träningshelg.

Nu följer en hel del servande bla ska bromsproblemet lösas. dom nya huvarna ska lackas, stötdämparna har skickats för service med ny olja bla....

Återkommer inom kort, Stay tuned.......

Hejs! Mattias Kjellin

11/12

Tokstressade med att fixa bromsarna på XP:n ikväll för att få ett träningspass i Älvsbyn, men inte till någon nytta. Jag ringe till en träningskompis i Ä-byn för att kolla temperaturen, och den va 20 pinnar nedanför nollan och på väg neråt. Så ingen cross träning ikväll alltså. Jag och mek Johan åkte på Stepin/Winternet och tog ett kombinerat styrke-konditionspass (han kommer inte att gå imorgon he he) Det blev Rodd samt axlar, biceps, mage idag. Men nog hade man hellre spöat XP:n på banan istället, men fys är ett gott ont.

Fick bilder på överdelen till racern från RP Glasfiber idag, jag kommer nog att ha mina delar i slutet av veckan. Färgen ni ser på bilderna är på pluggen som dom ska gjuta form på, dom e duktiga dom där grabbarna. Det kommer att finnas överdelar till försäljning inom kort.

 

Hejs: Mattias Kjellin

 

9/12

Hej alla!

Idag har dagen avlöpt i Älvsbyn på deras skotercrossbana, måste säga att den e bra med tanke på årstiden, den blir både gropig och teknisk, alltså allt man behöver i en träningsbana.

Vi hittar mer och mer inställningar på XP:n nu, körde 1timme o 6 min idag och sista passet för dagen ökade jag tempot till nära tävlingstempo, och det känndes verkligen bra. Tror faktiskt att jag redan kan åka fortare med denna nya skapelse än med föregångaren Ski-Doo:s Rev.

Just nu åker vi med Öhlinsdämpare både fram och bak, men vi kommer att testa Kyb:s 50mm crossdämpare, o kanske även ett annat märke. Inte för att det alls är något fel på Öhlins (naturligtvins):-) men det är alltid bra att prova andra saker men vet ju alldrig......

Dämparna är nog redan på väg över pölen, dom skickas från Warnert Racing via Race support. Tack för det Petter o Leif.

Blir två till tre körpass i veckan samt två styrke och ett kondition. Lite träningsbilder finns nu i galleriet. Tack för bilderna Tobias.

Hejs. Mattias Kjellin

7/12

Tjenare.

Efter träningen i tisdags så fick jag lite problem med motorn, den började att ta in vatten på en cylinder med en spräckt kolv som följd. Jag bytte kolv och packninger men problemet kvarstod. Nu har jag lokaliserat felet, en liten liten reva i blocket mellan vatten kanalen och vevhuset, det är nu åtgärdat. Så nu blir det träna hela helgen. I kväll så ska vi vara hos Affe på Hydronord och fixa lite med körställning, samt se vad vi kan göra åt boggiefjädringen (den är alldeles för mjuk).

Banan i Älvsbyn är något jag kan rekomendera, mycket bra träningsbanaGrabbarna i Älvsbyns MS ska ha en eloge för allt arbete.

Fler bilder nu under "Att bygga en TKS racer"

Trevlig helg önskar vi i Teamet.

Hejs. Mattias Kjellin

1/12

En till mapp med bilder i galleriet.....

Välkommen in "Att bygga en TKS racer" Detta var 2006

 

1/12

 

Tjenare alla!

Träningsveckan har varit bra och man e frisk som en nötkärna (e dom friska?) Har idag varit i Luleå på deras Motocrossbana på näverberget och tränat. Träningen gick som smort och man börjar att få upp ångan på XP:n nu. Den vill åkas aggresivt och då funkar den vekligen super, har nu börjat märka att den är även smidigare att vinkla o dyl med. Åker nog till Älsbyn på deras bana och tränar imorgon, pratade med Emil,ö och han sa att det var minst två meter snö.... äh skämta ba men att det var bra med snö på banan så det blir gropigt osv. Ser fram emot det

Återkommer med lite info från den träningen och förhoppningsvis lite bilder.

 

Hejs. Mattias Kjellin

 

27/11

Ja då var man tillbaka från Bilsportmässan i Sthlm, och jag kan bara säga att den blev minst sagt lyckad. Visst trodde jag att intresset skulla va stort för sporten och oss, men alldrig kunde jag ana detta. Det var totaltjockt hos oss hela helgen. Frågorna var många och svaren likaså.

Ett stort tack till alla underbara mäniskor på Bilsport Tack Tack.

Intresset att köra en tävling inne i centrala stockholm är stort hos en av sveriges största motorarrangörer, diskutioner har inletts och det är mycket troligt att det blir av. 

Många nya viktiga kontakter knyttes, och vi träffade många av vår nuvarande sponsorer bla NGK och KGK:s VD, verkilgen kul att träffas öga mot öga efter ett så långt sammarbete som vi haft. Verkligen kanontrevliga mäniskor.

Förövrigt så går träningen som på räls även om jag missat en del nu under helgen, men har redan kört två styrkepass och imorgon blir det ett tunkt skotercrosspass.

Galleriet uppaderat med lite bilder från mässan.

Återkommer med träningsbilder me XP:n bara jag får med mig någon som fotar.

 

Hejs. Mattias Kjellin

17/11

Ja då har första riktiga träningen avklarats med nya XP.n och jag måste säga att det var en trevligt upplevelse. Snacka om att maskinen är lättsvängd extremt lättsvängd faktiskt. Tyvärr så ligger den väldigt hårt på skidorna, jag har släppt balatan ett hål samt spänt centerfjädern, det blev bättre men ska prova mer under morgondagens träning. Den känns mycket välbalancerad i luften men det gjorde även reven. Den inbjuder verkligen till aggresiv körning.

Motorn är nu färdigslipad och balancerad efter konstens alla regler, det känns skönt. Väntar bara på nya rör och v-prylar från Tikka Race Sweden (Gå gärna in på deras hemsida finns under länkar) Ska snart finslipa variator setupen, men nu är prio ett att KÖRA.

Affe Johan och Daniel jobbar med att fixa lite detaljer på bussen så att den är tipp topp ny när vi ska visa upp sporten nere på Svenska bilsportmässan i Sthlm, mässan äger rum 23-25 nov möjligheter finns att köpa biljetter genom oss för 75 spänn st mot ord 130 spänn, maila någon av oss om intresse finns. Vi ska även snart dra igång en tävling där du kan vinna ett par splittnya goggles från Scott, Daniel Ojjas mössa är inblandad i denna tävling på ett underligt sätt :-) hi hi hi, mer info kommer.

Jag kommer under morgondagen att träna på NMS Bodens motocrossbana, den är omgjord med bla en ny rytmsektion även varvet är vänt. Ska bli kul att få testa, det finns möjlighet för licensierade förare att träna på utsatta tider mot en avgift på 500kr. Kontakta mig på 070 3626048 om intresse finns. All annan körning är under alla omständigheter totalt förbjudet, var vänlig och respektera detta. 

Nä nu ska jag gå och titta film.... Oceans thirten tror jag det var. (undra om ja stava rätt!?)

Hade bäst så länge......

Hejs. Mattias Kjellin

PS. Lite nya bilder finns på XP.n i detalj, gå in på galleriet.

 

15/11

Vi i Teamet jobbar frenetiskt med att färdigställa tävlingsmaskinen.Tidiga mornar sena kvällar, presis som det brukar.....

Motorn har portats ngt samt kompressionen har sänkts med helt nytillverkade förbränningsrum. Bilder kommer att läggas ut på hela projektet samt träningsbilder efter helgen. Skidor och stötdämpare är bytta, ny huv håller på att tillverkas hos RP plast i kalix.

 

Hejs. Mattias Kjellin

 

9/11

Ja då var äntligen vår efterlängtade XP:racer på plats i mitt lilla garage. Vi i teamet har monterat ihop den och lyckades få tag på lite högoktaning soppa att spilla i den (tack för det Cristian Bergdahl) Motorn har 17,1/1 i kompförhållande så det behövs oktan. Tryggsads Motorsports har gjort motorn, men vi kommer att ändra en del i porttider osv, även förbränningsrummen kommer att bytas ut. Det är en massa gåfort special på denna maskin. Mycket som inte kommer på salumaskinerna.... he he he.

Vi återkommer med mycket mer fakta men framför allt bilder. Men glöm nu inte att komma och titta på maskinen samt Ruff Riders senaste skapelse. Vi står utnför sagabiografen från 15,00. Välkommna

Hejs. Mattias Kjellin

5/11

Tjenare!

Nu har UPS lovat att vår efterlängtade maskin kommer att levereras hem till Boden på Onsdag 7/11. Hoppas det stämmer, maskinen kommer att kunna beskådas på Ruff Riders 3 releasen på Lördag 10/11 Missa inte det. Vi kommer att stå från ca 18,00 Välkommna!!

Hur går det med träningen då ? Bra som f..! Torsdag styrke på Winternet, Fredag rehab knän samt kondition Winternet, Lör kondition rodd, milen på 39 min på läge 10, kändes mycket bra. Söndag vila, Mån rehab knän. Återkommer med bilder direkt vi packat upp racern :-)

Vi är först i Norden att visa upp en färdig XP Racer, dont miss.....

Hejs/Mattias Kjellin

Bilden tagen av Tobias Eklund på Älvsbyns bana en träning -07

 

1/11

Ja då har jag fått lite info från UPS.

Maskinen finns i Los-angeles och lämnar Usa först inatt.

Hoppas hon inte kännt sig så ensam där i godstermianalen i dom två veckor hon befunnit sig där. Hon kommer att mellanlanda i Tyskland under morgondagen. Så snart kommer hon hem för att göra det hon är byggd för he he he. Förmodligen på tis-ons.

Ska bli interssant att se vad hon tycker om hennes nya bekantskaper på banorna som tex Emil Ö,           Peter E, Fredrik G, Viktor S, Viktor H, Marcus E mfl....

Det är ingen lätt uppgift hon kommer att få, det lovar jag . Men det är ju därför vi kommer att köra denna serie även i år, dvs förmodligen världens bästa och bredaste serie , Pro 600 i Norden!!

Exakt så här ser hon i allafall ut.

Förövrigt nyss hemkommen från ett tvåtimmars styrkepass på Winternet (Rygg; Överkropp). Nära till säsong nu....

Hejs/ Mattias Kjellin

31/10

Tjenare, hög tid för en nulägesrapport.

På söndag kväll så kom jag hem från Sthlm. Träffen med Thomas Fogdö blev verkligen givande. Han berättade mycket intressanta berättelse från verkliga livet. Jag är helt säker på att hans hjälp kommer att vara väldigt positiv för mig i första hand men naturligtvis för hela teamet.

Vi kommer att fortsätta att talasvid och träffas under hela säsongen.

Nu till något som är mindre bra. UPS klargav för oss att min tävlingsmaskin (Ski-Doo:s XP) hade anlänt till bromma i fredags, men nu vet dom inte var den ÄR!!!! Den kom alltså alldrig till sthlm i fredags så nu väntar man ju på ett besked om detta.

Vi hade planerat att ha den klar tiil RuffRiders Release den 10nov.

Förövrigt så har jag idag fått ett nytt träningsshema av Per Zhylke på Winternet, påbörjade det med ett tunkt benpass idag.

Kommer nog att montera på isdäck på KTM:en till helgen, det börjar vara väldigt hårt i marken nu, Däcken som vi monterar är naturligtvis KENDAS nya ispuckar. Dert är inte bara crossen som fått nytt gummi, även bussen har fått nya Cooper Discovery däck, Tack för det Pro-Imp och Däckteam.

Gjorde även klart med Emilsson idag dom kommer att fortsätta med sitt stöd till oss. Vi är stolta över att ha förtroendet att få marknadsföra dom så Tack Tack.

Hejs/Mattias Kjellin

25/10

Just tillbaka från ett Motocrosspass med Henrik Bergvall. Det var grymt kul att vara tillbaka på crosscykeln, det var ett tag sen nu. Har bara tränat kondition och styrke nu dom tre senaste veckorna.

Åker ned till Sthlm imorgonbitti, ska verkligen bli spännande att träffa Thomas men samtidigt lite nervöst, men det ska nog gå bra.

Hade nu bäst över helgen så höres vi till veckan.

PS: Nya tävlingskotern blir nog levererad på Måndag-Tisdag återkommer med bilder.

Hejs. Mattias

 

24/10

Var förbi på Affes firma (Hydronord AB) och hälsde på, Alf.... ja han heter faktiskt så....  håller på att bygga en grym motor till sin Rev 440.   (Alf är en av mekanikerna i Teamet)

Det blir en trippel baserad på två st Rotax 800 twinnar. Galningen har kapat isär två motorer för att bygga en trippel på 1200cc, men han pratar redan om 1500cc, i 1200 utf så ska spisen kräma ur sig ca 240hk. Frågan är inte om han lyckas med detta, för det gör han. Men hur ska han mäkta med maskinen. Han började att gnälla redan efter 1 varv på crossbanan med den lilla stackars 440tin, men nu då.....

Vi ska ta med skapelsen till doktor Mats Tikka sen för att se vad dynon tycker om detta monster.

Hur ska Alf få tid att masera XP:ns 600spis nu då? Nåja det löser sig nog, jag är större än honom så.

Jag var och körde ett styrkepass ikväll, det blev axlar och rygg samt mage idag.

Hade nu bäst så länge så hörs vi.

 

Hej! Mattias

Rickar håller värmen......

 

23/10 Kl 17,00

Klart man åker Ski-Doo året runt, hittade lite tid över för nåt år sedan och lackade om min nötta Mountainbike. Ski-Doo dekaler hittade jag i nån låda och vips så hade jag en Ski-Doo Mountainbike.......

För övrigt så har jag nyss varit ut på en fys sväng på 40min, låg sadel hög växel = lårträning. Hejs. Mattias

 

 

22/10 Kl 15,00.

På morgonen blev det ett styrkepass på Winternet, mycket rygg idag.

Åker på fredag ner till Sthlm för att träffa Thomas Fogdö, ska verkligen bli spännande att få ta lärdom av en så kunnig och tävlingsinriktad person, ser verkligen fram emot det.

Galleriet är förövrigt uppdaterat,välkommen in.

Hejs! Mattias

Idag så kom det snö, inte mycket men ändå. Det var mycke käle på banan idag det var -6 inatt. Så det blir inte Motocross idag, det får bli ett styrkepass ikväll istället. Igår var det roddmaskin för hela slanten inte kul men mkt bra träning för rygg etc.

Snacka om att man blir körsugen nu när det är vitt ute. Min maskin från Usa kanske kommer till veckan. Vi blev garanterade 5dagar med flyg hoppas det stämmer. Annars så tror jag att jag tjuvspöar en polares maskin som han har sommarförvarad hos mig he he he. Schhhh säg inget.

Om det blir varmare imorgon så blir det ett motocrosspass.

Hejs!